De ce nu are Iașul infrastructură sportivă | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

De ce nu are Iașul infrastructură sportivă. Ca în cele mai multe orașe din țară, la Iași nu există prea multă infrastructură sportivă.

Indiferent că ne raportăm la tenis, înot sau handbal, statul nu investește, astfel încât să vorbim despre performanță, fără sacrificii din partea sportivilor sau familiilor acestora.

,,La nivel general, nu se investește deloc în sport, în infrastructură. De ce? A devenit o întrebare retorică. În Iași nu avem o bază sportivă care să satisfacă nevoile unui oraș cultural atât de mare.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Iar sportul face parte din cultura noastră. Pregătim specialiști, dar nu e suficient, trebuie mult mai mult”, a declarat prof. dr. Beatrice Aurelia Abălașei, decan în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport.

În Iași nu există nici măcar un bazin simplu, de stat, ci doar bazine private

Dacă ne referim strict la înot, în Iași nu există nici măcar un bazin simplu, de stat, ci doar bazine private, care nu depășesc 15-25 de metri. De asemenea, de un bazin olimpic nici nu poate fi vorba.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

,,Nu avem un bazin simplu, ce discutăm de unul olimpic. Ne trebuie un bazin olimpic. Cele private nu depășesc 15-25 de metri”, a adăugat profesorul.

În plus, costurile ședințelor de înot, cu antrenori care sunt nevoiți să mute cursurile în diverse locații, în funcție de disponibilitatea locurilor care au în dotare bazine, costă foarte mult. O singură ședință poate ajunge și la suma de 150 de lei.

Continuarea în Ziarul de Iași

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de ani de la construirea Transfăgărășanului: o poveste de sacrificiu și eroism | Mesagerul de Sibiu

S-au împlinit 50 de ani de la construirea Transfăgărășanului....

555 de tone de îngrăşământ chimic, depozitat necorespunzător în județul Timiș

Polițiștii Secţiei 6 Rurale Găvojdia au depistat peste 555...

Accident rutier cu vehicule ale Armatei pe podul peste Siret, între Brăila și Galați | De Brăila

Un accident rutier s-a produs, joi, pe drumul european...

Autoritățile județului Botoșani propun măsuri pentru a combate fărădelegile din Centrul Vechi | Monitorul de Botoșani

Autoritățile județului Botoșani propun măsuri pentru a combate fărădelegile...