sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterÎnghețarea salariilor agită spiritele în rândul cadrelor didactice din Teleorman

Înghețarea salariilor agită spiritele în rândul cadrelor didactice din Teleorman

Măsurile luate de guvernul Cîțu generează nemulțumiri și în județul Teleorman, cadrele didactice fiind, ca de obicei, primele care reacționează la măsurile de austeritate. Acestea s-au întâlnit în Comisia de Dialog Social cu subprefectul județului, Nicoleta Voicu, și i-au cerut acestea să transmită guvernului faptul că nemulțumirea lor atinge cote din ce în ce mai mari.

Întâlnirea a fost solicitată de Sindicatul „Spiru Haret” Teleorman – Afiliat la Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și a cuprins subiecte legate de aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului pentru condiții de muncă, prin raportare la salariul de bază aflat în plată, dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ cu dispozitive și echipamente, decontarea integral a cheltuielilor de navetă pentru personalul din învățământ.

La întâlnirea prezidată de subprefectul județului Teleorman, doamna Nicoleta Voicu, au participat reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate, confederațiilor sindicale şi confederațiilor patronale – membri ai Comisiei de Dialog Social Teleorman și invitați din partea unităților de învățământ, respectiv reprezentanți ai Sindicatului „Spiru Haret”- Filiala Teleorman. Reprezentanții Sindicatului „Spiru Haret” Teleorman au solicitat găsirea unor soluții astfel încât angajații din sistemul de învățământ preuniversitar să poată beneficia de drepturile legale privind salarizarea, fiind nemulțumiți de înghețarea salariilor la începutul acestui an.

Subprefectul Nicoleta Voicu s-a angajat să transmită aceste nemulțumiri Guvernului, însă dacă se nu vor obține rezultatele sperate, cadrele didactice teleormănene susțin că sunt pregătite chiar și să iasă în stradă, pentru a-și face auzite nemulțumirile.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE