Inginerii de la NASA pornesc propulsoare nefolosite de zeci de ani pe Voyager 1 | Aktual24

Data:

spot_img

Inginerii de la NASA pornesc cu succes propulsoare nefolosite de zeci de ani pe Voyager 1, pentru a menține comunicarea cu Pământul, relatează CNN. Nava spațială are 47 de ani.

Când Voyager 1 a decolat în spațiu, pe 5 septembrie 1977, nimeni nu se aștepta ca sondă să funcționeze atât de mult.

Ca rezultat al misiunii sale excepțional de longevive, Voyager 1 se confruntă cu probleme pe măsură ce părțile sale îmbătrânesc. Când apare o problemă, inginerii de la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California, trebuie să fie creativi, fiind totuși atenți la modul în care va reacționa nava spațială la orice schimbare.

Citește și: Elevi și cadre didactice cu simptome de toxiinfecție alimentară în județul Mehedinți. A fost activat Planul Roșu de intervenție | Reporter 24

În prezent, Voyager 1 se află la aproximativ 24 de miliarde de kilometri. Sonda a ajuns dincolo de heliosfera – bula soarelui de câmpuri magnetice și particule care se extind cu mult dincolo de orbita lui Pluto – unde instrumentele saleprelevează date direct din spațiul interstelar.

La începutul acestui an, inginerii au observat o problemă când tubul de combustibil din interiorul unuia dintre propulsoarele Voyager s-a înfundat. Dacă propulsoarele sunt înfundate, ele nu pot genera atât de multă forță pentru a menține nava stabilă.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe reclamă faptul că BEC împiedică independenții și partidele mici să candideze la alegeri

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: jpl.nasa.gov)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țările europene înlocuiesc gazul rusesc cu importuri din Norvegia și SUA | Aktual24

Țările europene înlocuiesc gazul rusesc cu importuri din Norvegia...

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...