Inițiativa care ar putea „revoluționa” Iașul. Ce presupune parteneriatul cu IBM | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Inițiativa care ar putea „revoluționa” Iașul. În noiembrie va fi lansat Campusul Freeya Mind în parteneriat cu IBM Quantum Network.

O inițiativă care ar putea „revoluționa” Iașul și care ar urma să ducă la crearea în acest oraș a unui nucleu de tineri cercetători specializați în tehnologii cuantice va fi lansată în parteneriat cu IBM Quantum Network la începutul lunii noiembrie. Deschiderea la Iași a Centrului de Inovare Cuantică Freeya Mind Campus a fost anunțată pe LinkedIn de Adam Hammond, Quantum Enterprise Business Leader for EMEA, APAC & Japan.

Dacă vă întrebați ce înseamnă Freeya Mind aveți, probabil, peste 40 de ani. Un adolescent v-ar traduce însă imediat: Expresia „Free ya mind” este o formă colocvială a expresiei „free your mind”, care înseamnă „eliberează-ți mintea”.

Inițiativa își propune să avanseze cercetarea cuantică

Aceasta este folosită în general pentru a încuraja pe cineva să renunțe la prejudecăți, limitări mentale sau temeri și să-și deschidă gândirea către noi perspective sau idei. Iar Freeya Mind Campus își propune să antreneze studenții și elevii în utilizarea tehnologiilor cuantice și să-i învețe cum să aplice calculul cuantic în practică.

Citește și: Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

„Sunt încântat să pot întâmpina cel mai nou Centru de Inovare Cuantică la IBM Quantum Rețea – Freeya Mind Campus susținut de Extensive Network SRL. Situat în orașul universitar Iași, România, Campusul Freeya Mind se va deschide oficial în noiembrie 2024.

Este conceput ca un centru științific multidisciplinar, dedicat avansării inovației în fizică, știința informației, medicină, compuși chimici și știința materialelor prin aplicații de calcul cuantic.

Citește și: Cumnatul fostului președinte al Camerei Deputaților are apartament în complexul Nordis din Mamaia

Studenții, cercetătorii și experții vor colabora într-un mediu conceput pentru a valorifica tehnologia cuantică pentru rezolvarea provocărilor din lumea reală. Această inițiativă își propune să avanseze cercetarea cuantică, să construiască o forță de muncă cuantică, să promoveze dezvoltarea economică și să ofere infrastructura de calcul cuantic necesară pentru a atinge aceste obiective”, oferă Adam Hammond mai multe detalii pe LinkedIn.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related