Insolații politice

Data:

spot_img

„Pandemia e departe de final, iar România trebuie să fie pregătită pentru valul 4”, a avertizat Iohannis. Ar trebui, dar nu e.

Coaliția pare că se pregătește intens pentru pierderea alegerilor viitoare – deși premierul e atât de încântat de sine, încât a cerut apropiaților „să ducă mai departe mesajele despre această guvernare pentru că ele sunt multe și bune”. Cele multe și bune nu ajung însă decât la cei din jurul său. Ai încredere, române, guvernul doarme pentru tine. Enervat de vorbele sforăitoare ale lui Cîțu, Ciolacu i-a cerut să-și delege atribuțiile pe timpul campaniei din PNL.

Alta acum! Păi, fără atribuții ce mai rămâne din Cîțu? Un păcălici. Guvernul a reușit însă includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO salvând astfel zăcămintele de aur cu munți cu tot din mâinile unor aventurieri economici – dar cu prețul unor despăgubiri de miliarde de euro. Cazul Roșia Montană e tipic pentru modul în care se mimează o investiție străină, cu angajări și comisioane grase în scopul unui contract prevăzut cu despăgubiri uriașe.

Tun perfect. Dacă ai noștri erau mai deștepți includeau Roșia Montană în patrimoniul UNESCO acum 25 de ani – ca să nu recuperăm acum scump ceva ce ne aparținea gratis. După această realizare premierul a continuat la Timișoara lupta pentru preluarea ostilă a PNL, reluând alegerile câștigate anterior de tabăra Orban, dar contestate și repetate acum cu pumnii și picioarele de tabăra Cîțu. A curs sânge, a fost chemată poliția. Încă o dovadă că PNL susține alegerile în două tururi: cu pumnii în figură și șuturi în tur pentru a câștiga în reluare meciul pierdut în direct. Păcat! Cîțu a transformat ultimul partid istoric în partid isteric: azi în Timișoara, mâine-n toată țara.

Ca să mai destindă atmosfera, Raluca Turcan (altfel plină de ifose) i-a urat la mulți ani baronului Brukenthal la împlinirea a trei secole de la naștere. Îți stau trenurile-n loc de-atâta prostie. Iar când un tren cu copii chiar a rămas blocat 10 ore în câmp, directorul CFR Vizante a cerut să fie întrebați „cei responsabili”(el fiind iresponsabil) în timp ce Cîțu și-a arătat colții: „Dacă directorul lucra la guvern acum era acasă”. Acolo lucrează guvernul – pentru Cîțu prin „fițuici” penale anchetate acum de DNA. Ministrul Drulă l-a păstrat însă pe Vizante amenințând că „rupem pisica în două” după care „a închis subiectul” și s-a retras trăgând mâța de coadă. Foarte retras, Nicușor Dan tace de aproape un an. După alegeri, chipul său isteț de oaie creață dispăru în ceață. Ca și Clotilde.

Altădată guralivă (Clocotilde, nu alta!) primărița sectorului 1 tace despre contractele pe care le dă la gunoi. Până acum aveam un contract oneros cu Romprest, acum mai avem unul. Unde-s doi gunoiul crește. Dar Clotilde nu dă nicio explicație punându-și lumea și poalele în cap. Prinzând curaj, Ciolacu vrea guvern minoritar PSD sau anticipate. Mersi, nu. Prostiile coaliției nu fac PSD nici mai deștept, nici mai cinstit. Să mai stea în opoziție. Oricum mai bine în opoziție decât la DNA.

Un adăpost bun e și BNR, unde până și rătăcitul Tudor Ionescu – Tudy (care a debutat în viața publică făcându-și selfie sex în telefonul Oanei Zăvoranu), rămas fără rost după dispariția ALDE, a ajuns consilier. Acum e coleg de raft cu Dăncilă, Petre Roman și IM Pașcu în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnicele serviciilor. De ce nu l-o lua BNR consilier și pe Miron Cozma? Sau să-l ia pe Cîțu consilier până nu-l ia DNA de penal. Haideți, fuguța. Oferta expiră în septembrie.

Articolul a fost publicat mai întâi în Revista 22

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related