Inspecția Judiciară a finalizat cercetarea în cazul fostei judecătoare din dosarul 2 Mai

Data:

spot_img

Inspecția Judiciară a finalizat verificările față Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din Mangalia, care a judecat cazul șoferului drogat ce a omorât doi studenți, în august anul trecut. Inspectorii judiciari îi reproșează judecătoarei, transferate între timp la Constanța, modul în care a gestionat dosarul.

Inspectorii judiciari au reținut în cazul Popoviu „nerespectarea dispozițiilor referitoare la studiul dosarului și pregătirea judecății, maniera aparte, neprofesionistă de conducere a unui proces, chiar dacă anterior judecătorul a fost sancționat pentru aceeași abatere disciplinară, încălcarea principiului contradictorialității și a principiului soluționării cauzei cu celeritate”, se arată într-un comunicat al IJ.

Instituția mai precizează că „ceea ce se reproșează intimatei nu sunt soluțiile adoptate, ca atare, ci faptul că acestea fie nu au fost puse în discuția părților, fie nu au fost puse în discuție la momentul procesual potrivit, fie nu au fost motivate în niciun fel”.

Decizia finală va fi luată de judecătorii din Consiliu

Raportul urmează a fi înaintat Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care va analiza eventualele sancțiuni la adresa judecătoarei.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, pe 24 aprilie, propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Ioana Ancuța Popoviciu este judecătoarea care a soluționat câteva termene dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai. În sala de judecată, Popoviciu a întrebat dacă este prezent unul dintre tinerii care au murit în accidentul de la 2 Mai, și chiar a fost surprins când a auzit că două victime au decedat acolo.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related