Inspecţia judiciară cere CSM sancţionarea disciplinară a 5 judecători pentru delict de opinie după ce discuţiile libere ale acestora pe un forum intern au fost făcute publice

Data:

Inspecţia judiciară (condusă de judecătorul Lucian Netejoru) cere Secţiei pentru judecători a CSM (dominată de gruparea fostei şefe a CSM, judecătoarea Lia Savonea) sancţionarea disciplinară a 5 judecători pentru delict de opinie, după ce discuţiile libere ale acestora pe un forum intern au fost făcute publice, au declarat pentru G4media.ro surse din magistratură.

Judecătorii daţi pe mâna CSM sunt Dragoş Călin, Cristi Danileţ, Alina Gioroceanu, Laurențiu Grecu şi Anca Codreanu.

Judecătorul Danileţ a comentat informaţia pentru G4media.ro. „O acţiune halucinantă pentru delict de opinie la adresa unor magistraţi pentru mesaje pe un forum intern sau inventate. Afirmaţii jignitoare făcute de inspector cu referiri inacceptabile la caracterul, la modul de gândire sau cunoștințele celor urmăriţi disciplinar. Pentru asemenea cuvinte într-un act oficial, un magistrat ar fi fost imediat sancționat. La noi, un inspector hărţuieşte alţi magistrați pentru că i-au criticat şeful, disfuncţiile din Inspecţia Judiciară sau CSM ori antireformele din justiţie”, a declarat judecătorul Danileţ pentru G4Media.ro.

Citește articolul integral în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related