Germania a facilitat conflictul din Gaza, susține instanță superioară a ONU, acuzații asupra cărora urmează să se aducă clarificări în cursul audierilor preliminare.
Luni se deschid audierile preliminare la instanţa supremă a Naţiunilor Unite într-un caz care urmăreşte încetarea ajutorului militar şi de altă natură acordat de Germania Israelului, facilitând acte de genocid.
Citește și De ce prinde propaganda rusă în Africa
Acuzații de încălcare a Convenției privind genocidul
Israelul neagă cu tărie faptul că ar încălca în vreun fel prin campania sa militară Convenţia privind genocidul.
În timp ce procesul intentat de Nicaragua se concentrează asupra Germaniei, acesta vizează indirect campania militară a Israelului în Gaza după atacurile mortale din 7 octombrie, când militanţii conduşi de Hamas au luat cu asalt sudul Israelului, ucigând aproximativ 1.200 de persoane.
Peste 33.000 de palestinieni au fost ucişi în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriu.
Bilanţul acestuia nu face distincţie între civili şi combatanţi, dar a declarat că femeile şi copiii reprezintă majoritatea morţilor.
„Suntem calmi şi ne vom expune poziţia noastră juridică în instanţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe, Sebastian Fischer, înainte de audieri, potrivit The Epoch Times- România.
„Respingem acuzaţiile Nicaraguei. Germania nu a încălcat nici convenţia privind genocidul, nici dreptul umanitar internaţional, iar noi vom expune acest lucru în detaliu în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie”, a declarat Fischer, vineri, reporterilor la Berlin.
Citește și Slovacia pe urmele Ungariei? Un președinte pro-rus la Bratislava
Germania a facilitat conflictul din Gaza. Arme multe, alimente puține
Nicaragua a cerut instanţei să emită ordine preliminare, cunoscute sub numele de măsuri provizorii, inclusiv pentru ca Germania „să îşi suspende imediat ajutorul acordat Israelului, în special asistenţa militară, inclusiv echipamentele militare, în măsura în care acest ajutor poate fi folosit pentru încălcarea Convenţiei privind genocidul” şi a dreptului internaţional.
Instanţei îi va lua probabil săptămâni întregi pentru a pronunţa decizia preliminară, iar cazul Nicaragua se va prelungi probabil ani de zile.
Continuarea în The Epoch Times- România
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: The Epoch Times- România)