marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterInstituții confuze. Și la Iași apar diferențe între ratele de infectare cu...

Instituții confuze. Și la Iași apar diferențe între ratele de infectare cu COVID

În raportul săptămânal de supraveghere emis de Institutul de Sănătate Publică (INSP) marți, 13 octombrie, incidența cumulată în ultimele 14 zile pentru județul Iași este una diferită față de incidența comunicată de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) la aceeași dată.

Datele luate considerare de INSP sunt cele până pe 11 octombrie, astfel încât incidența cumulată în ultimele două săptămâni, raportată la populația rezidentă la 1 ianuarie 2020, este de 237,1, respectiv 2,37 la 1.000 de locuitori.

Datelor comunicate de GCS arată că, la aceeași dată, coeficientul infectărilor în Iași este de 1,96 la o mie de locuitori.

Totuși, trebuie remarcat că, dacă este luată în considerare populația după domiciliu la 1 ianuarie 2020, incidența comunicată de GCS este aproape de incidența cumulată în ultimele 14 zile raportată de Institutul de Sănătate Publică, care este menționată în raport ca fiind 194,4 la data de 11 octombrie.

„Diferențele între datele INSP și cele comunicate de Grupul de Comunicări Strategice țin de locul de unde își iau informațiile cu privire la populația regiunii respective. Spre exemplu, erau diferențe majore între bazele de date ale Ministerului de Afaceri Interne cu ale Institutului de Statistică (care actualiza periodic datele) astfel încât s-a luat decizia ca acestea să fie furnizate de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date ca să nu mai existe niciun fel de neconcordanță”, au precizat reprezentanți ai Prefecturii Iași.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE