Institutul Internațional de Presă cere autorităților române să investigheze abuzul DIICOT asupra jurnalistului Alin Cristea

Data:

spot_img

Institutul Internațional de Presă (IPI) a reacționat după ce Tribunalul Brăila a desființat acuzațiile DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a dispus clasarea dosarului.

Decizia instanței a venit la aproape un an de zile de la momentul în care procurorii antimafia au descins la domiciliul și biroul lui Cristea, l-au dus la audieri și i-au atribuit calitatea de suspect într-un dosar penal.

„IPI salută hotărârea instanței care a anulat acuzațiile de săvârșire a unei infracțiuni foarte grave aduse împotriva jurnalistului Alin Cristea. Acțiunea DIICOT a fost disproporționată și acuzațiile nefondate”, a transmis organizația internațională pe Twitter.

IPI a mai îndemnat autoritățile române să demareze o investigație internă pentru a se asigura că un astfel de caz nu se va mai întâmpla. Și ActiveWatch a cerut “cercetarea modului în care s-a desfășurat investigația procurorilor DIICOT Brăila în cazul lui Alin Cristea și al publicației Debraila.

Citește și: Românul care a strâns 250.000 de euro pentru ucraineni. „Am trecut prin zeci de baraje de artilerie. Dar simt că fac ceva bun”

La începutul acestui an, procurorii DIICOT Brăila au confiscat toate telefoanele și laptopurile jurnalistului și publicației DEBRAILA sub acuzația de pornografie infantilă. Mai exact, totul a plecat de la un articol scris de Cristea, care conțiunea un filmuleț blurat în care un adolescent era batjocorit de un recidivist, agresorul fiind chiar reținut după apariția materialului de presă.

Presa centrală a dezvăluit faptul că Alin Cristea fusese contactat de procurorul Dan Sarău de la DIICOT Brăila, anterior momentului perchezițiilor, pentru a-l apăra pe șeful de atunci al Poliției Brăila, comisarul-șef Dorin Condruz, criticat intens de jurnalist.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU
  1. […] Potrivit PressHub, după decizia Tribunalului Brăila, Institutul Internațional de Presă, organizație cu sediul la Viena și statut consultativ pe lângă Consiliul European, a îndemnat autoritățile române să demareze o investigație internă pentru a se asigura că un astfel de caz nu se va mai întâmpla. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Concert cu muzică românească în Antarctica | Viața Liberă

Concert cu muzică românească în Antarctica. Pianistul gălăţean Ștefan...

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului | Știri Craiova

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului....

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat în ruine | Ziarul de Iași

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat...