Institutul pentru Studiul Războiului: Rușii au o decizie dificilă de luat în zona Harkov. Contraatacurile ucrainene ar putea deveni o ofensivă mai amplă

Data:

Contraofensiva ucraineană din apropierea Harkovului ar putea perturba forțele rusești de la nord-est de oraș și va forța probabil forțele rusești să decidă dacă să consolideze pozițiile din apropierea Harkovului sau să riște să piardă majoritatea sau toate pozițiile pe care le au în raza de acțiune a artileriei din oraș, spune, în ultima evaluare, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Hot News.

Comandantul-șef ucrainean Valerii Zalyzhnyi a declarat joi că forțele ucrainene trec la operațiuni de contraofensivă în jurul orașului Harkov și al orașului Izium, aceasta fiind prima declarație militară ucraineană directă privind trecerea la operațiuni ofensive.

Forțele ucrainene nu au făcut niciun avans confirmat în ultimele 24 de ore, dar au respins încercările rusești de a recâștiga pozițiile pierdute.

Forțele rusești au făcut puține progrese în atacurile continue din estul Ucrainei, iar forțele ucrainene ar putea să își transforme contraatacurile în curs de desfășurare și respingerea cu succes a atacurilor rusești de-a lungul axei Izium.

Continuarea, în Hotnews.ro!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related