Instrucție la apă pentru jurnaliști

Data:

Militarii Regimentului 307 Infanterie Marină au fost marți instructorii jurnaliştilor de la Cursul de Corespondenți de Război.

Cum cei care transmit din zone de conflict sunt expuși multor situații riscante, militarii le-au prezentat echipamentul si tehnica din dotare și i-au învățat tehnici de supraviețuire specifice zonei de coastă (deltă, fluviu, lagunar, litoral sau chiar arhipelag insular).

„Punctul culminant a fost implicarea cursanților într-un exercițiu de executare a unui raid amfibiu cu ambarcațiunile ușoare de asalt, urmat de securizarea unui sector de debarcare pe plajă.

Au fost puși astfel pentru prima dată în rolul unui jurnalist care culege informații și imagini acționând pas cu pas lângă militari, sub focul inamicului”, precizează MApN.

Dacă pentru infanteristii marini a fost o zi de instrucție obișnuită, pentru cursanți a fost o zi intensă, cu adrenalină, din care au rămas cu noțiuni care îi duc cu un pas mai aproape de a deveni profesioniști în documentarea reportajelor din zone de conflict.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...