Insula spaniolă Alboran este noua rută folosită de traficanții de migranți | Aktual24

Data:

spot_img


Insula spaniolă Alboran, situată la 55 de kilometri de coasta marocană, aproape pustie, este noua rută preferată de traficanții de migranți.

Insulița aproape pustie, aparținând Spaniei, situată la doar 55 de kilometri de coasta de nord a Marocului, este din ce în ce mai folosită de contrabandiști, relatează El Pais.

Detașamentul armatei spaniole – în total 11 soldați – staționat pe mica insulă Alboran, aflată la aproximativ 55 km nord de Maroc și la 85 km de provincia spaniolă Almeria, are o instalație de coacere nouă pentru a face pâine proaspătă.

Aceasta este singura veste bună pe care militarii au primit-o toată săptămână.


Citește și Costul atacului din 8 iulie asupra Ucrainei: 250 de milioane de dolari | Aktual24


Miercuri, o delegație formată din 13 politicieni din Spania continentală, reprezentând toate culorile politice, i-a vizitat și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă a numărului de ambarcațiuni de transport de droguri care folosesc acum și aceasta rută (mai scurtă decât celelalte) pentru a introduce migranți fără documente pe teritoriul spaniol.

Insula spaniolă Alboran, preferată de traficanți


Până în acest an, mafiile au adus 518 migranți în această insuliță plată, cu o suprafață de numai șapte hectare, aflată în mijlocul părții de vest a Mării Mediterane.


De mai multe luni, serviciul spaniol de salvare maritimă a încetat să mai transfere migranții în Spania continentală, ceea ce înseamnă că aceștia petrec săptămâni întregi pe insulița stâncoasă, unde soldații nu dispun de resursele necesare pentru a-i îngriji până când sunt transferați în cele din urmă de către ofițeri din cadrul agenției de aplicare a legii Garda Civilă.


Citește și Fiica lui Alice Munro a făcut dezvăluiri despre abuzurile sexuale suferite în copilărie și tăcerea familiei în legătură cu acest subiect


Ministerul Apărării construiește în prezent o clădire temporară pentru a îmbunătăți într-o oarecare măsură condițiile de ședere ale acestora.


Între ianuarie și iunie, 20 de ambarcațiuni au oprit în Alboran pentru a lasă 518 migranți fară documente (inclusiv 31 de minori și 23 de femei), aproape toți cetățeni marocani.


Căpitanii sunt uneori înarmați. Soldații cu baza în Alboran au observat, de asemenea, că adesea este mai bine pentru ei să se ascundă și „să nu se facă vizibili” traficanților, astfel încât aceștia din urmă să nu împingă migranții în largul marii, în zone cu stănci și greu accesibile.


Citește continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


(Sursa foto: Aktual24)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...