Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași. Deși lucrările pentru demolarea Depoului Dacia au fost efectuate în urmă cu mai bine de o jumătate de an, nu se observă nicio evoluție, materialele provenite din vechea clădire se află tot acolo.

Administrația Chirica are aproape 10 ani vechime, dar mișcă proiectele orașului la fel ca la început: foarte greu sau deloc. Un exemplu perfect este Depoul Dacia. A fost anunțat și rostogolit pe toate canalele din 2019.

Citește și Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Întârziere de peste un an

În 2021 a fost obținută finanțarea, aproape 3 ani mai târziu tot ce au reușit subordonații primarului să facă a fost să dărâme clădirile vechi. Care, oricum, abia stăteau în picioare.

La mai bine de jumătate de an de la demolare, abia a fost lansată licitația. În ansamblu, tot proiectul are o întârziere de peste un an.

Lucrările erau date ca sigure începând cu 2023, dar vor începe, cel mai probabil în 2025. Dacă ar fi lucrat la privat, cu o întârziere de peste un an Mihai Chirica și subalternii erau dați de mult afară.

În 2019-2020, Primăria Iași a început să discute serios despre posibilitaea realizării unui depou nou pentru tramvaie.

Mai ales că urmau să apară în oraș mijloacele de transport noi, produse de polonezii de la PESA și turcii de la Bozankaya.

Citește și Cine a fost Olga Lengyel, supraviețuitoare de la Auschwitz, și cum se predă istoria Holocaustului în România

Banii stau nefolosiți în bancă

Cum la capitolul proiecte europene cu finanțare nerambursabilă posibilitățile erau limitate, a fost contractat un credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

În noiembrie 2022, după un an de discuții cu banca, boardul a semnat la Iași un contract pe 20 de milioane de euro, fiind programate trei investiții: Depou, refacerea Cinema Dacia și reabilitarea termică a 14 școli.

Suma ar fi acoperit doar o parte din estimarea valorii noului Depou. În noiembrie 2023, Primăria a cerut băncii suplimentarea cu 30 de milioane de euro a creditului inițial.

Continuarea în Reporter de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
Iulian Mofteescu
Iulian Mofteescu
Iulian Mofteescu este jurnalist, la Reporter de Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...