Întârzieri majore la Grădinița Tătărași din Iași. Copii navetiști de aproape doi ani, proiect blocat din 2018 | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Întârzieri majore la Grădinița Tătărași, cu patru termene depășite. Copiii sunt transportați zilnic cu autobuzele în alt cartier. Primarul Iașului, Mihai Chirica, anunță anual „reînceperea lucrărilor” pe Facebook, dar proiectul e început din 2018 și nefinalizat nici până în prezent.

Data de finalizare a lucrărilor de la Grădinița 13 din Tătărași a fost amânată din nou. 31 august și 31 decembrie 2023, septembrie și 15 noiembrie 2024 sunt cele patru termene anunțate de Primăria Iași. La cum arată șantierul, puțin probabil să fie respectat și cel de la mijlocul lunii viitoare.

Între timp, 170 de copii, preșcolari, sunt transportați zilnic, dus-întors, din Tătărași Nord până în capăt Dacia cu autobuzele CTP la o altă grădiniță. Navetiști de la 5 ani.

„Voi verifica în continuare ritmul lucrărilor pentru a mă asigura că nu există blocaje și întârzieri, astfel încât grădinița să își reia activitatea în cel mai scurt timp posibil!”, a postat primarul Mihai Chirica pe propria-i pagină de Facebook pe 10 martie 2023. Și, în loc de semnătură, un slogan: „Vă mulțumesc pentru încredere!”. Promisiune nerespectată.

Citește și: Am pierdut jumătate de miliard de euro din cauza funcționarilor numiți politic. Cazul Moraru de la Transelectrica

Investiție finanțată cu fonduri UE nerambursabile

Investiția din Ciurchi a fost finanțată cu fonduri UE nerambursabile. Programul Operațional Regional s-a desfășurat în perioada 2014 – 2020 la care s-au adăugat încă trei ani de grație pentru proiectele întârziate (2023). Grădinița 13 nu s-a încadrat nici în perioada inițială, nici în extensie, nu e gata nici măcar acum. Cronologia neputinței:

  • 2014: Anul de debut al programului
  • 2015 – 2017: Au fost lansate ghidurile
  • 2018: Primăria a semnat contractul de finanțare pentru acest obiectiv de investiții
  • 2019: Nu s-a mai întâmplat nimic
  • 2020: S-a organizat licitația pentru proiectare și asistență tehnică
  • 2022: A avut loc licitația pentru execuție. În toamnă, s-a intrat pe șantier
  • 2023: Pe 31 august fusese fixat termenul inițial de recepție. Nu a fost respectat
  • 2023: Termenul a fost prelungit până la 31 decembrie. Tot nu a fost gata
  • 2024: Septembrie anul acesta copiii trebuiau să se întoarcă în Tătărași, acesta fiind al treilea termen de finalizare
  • 2024: Responsabilii din Primărie au declarat pentru REPORTER DE IAȘI că 15 noiembrie anul curent este nouă dată de recepție a investiției. La cum arată acum șantierul, puțin probabil să fie gata în mai puțin de-o lună. Cel mai probabil, copiii vor reveni în 2025.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Scriitoarea Gabriela Adameșteanu va citi integral la Radio România Cultural romanul său „Dimineață pierdută”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related