Ce au învățat elevii din Pitești despre prevenirea violenței sexuale și a traficului de persoane

Data:

La Colegiul Național Alexandru Odobescu din Pitești a avut loc miercuri, în cadrul proiectului ProUCare2 finanțat de Care, o serie de sesiuni cu tema „Prevenirea violenței sexuale și a traficului de persoane”.

„Mulțumim pentru energia, implicarea și interesul arătat de elevii și cadrele didactice din Colegiul Național Alexandru Odobescu Pitești, în cadrul Sesiunilor de informare cu tema: Prevenirea violenței sexuale și a traficului de persoane, susținute în 15 martie”, transmite Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică – ECLER.

ProUCare2 la CN Alexandru Odobescu din Pitești

Proiect finanțat de Care – confederație globală care luptă împotriva sărăciei și injustiției sociale

Sesiunile de informare au fost realizate cu sprijinul Consiliul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), Colegiului Național Alexandru Odobescu, fiind realizate în cadrul proiectului ProUCare2 finanțat de Care – confederație globală care luptă de peste 75 de ani împotriva sărăciei și injustiției sociale și este coordonat și implementat la nivel național de Fundația SERA România (organizație neguvernamentală, non-profit, privată, care activează de 26 de ani în domeniul protecției copilului și al promovării drepturilor copiilor din România) cu sprijinul Care France și FONPC (Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Copil).

Citește și: #MyFreedomDay – conștienți de traficul de persoane și sclavie

Campanie de conștientizare a riscurilor traficului de persoane în Argeș

Datele statistice din 2020, publicate de Guvernul României, sunt îngrijorătoare și arată o creștere a numărului de copii traficați pentru exploatare sexuală, precum și reducerea vârstei medii a acestora (14 ani). Tot mai mulți copii sunt recrutați în mediul online, unii sunt răpiți, iar vârstele sunt foarte mici, cu o pondere semnificativă a celor peste 12 ani.

În acest context, ECLER împreună cu membri ai rețelei de ONG-uri RoTIP, lansează în România o campanie de conștientizare a riscurilor traficului de persoane.

În Argeș, primul eveniment pilot a fost organizat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Universității Româno-Americane. Coordonator local al proiectului este Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...