Interlopul din Poliţie: Povestea găștii agentului Potre, implicate în șantaj, falsuri, trafic de influență și furt

Data:

spot_img

Interlopul din Poliţie: Valentin Potre, agent-şef la Poliţia Municipiului Oradea, şi fratele său, Gabriel, prinşi în flagrant cu bani şi bijuterii furate din casa unui om de afaceri, au fost trimişi în judecată, ambii fiind în arest la domiciliu. În acelaşi dosar ce vizează acuzaţii grave, de şantaj, fals în înscrisuri, trafic şi cumpărare de influenţă şi furt calificat, procurorii Parchetului Bihor au mai inculpat încă trei bărbaţi, complici ai fraţilor Potre.

Poliţist cu iniţiativă

Afacerile au pornit, spun anchetatorii, de la un împrumut de 30.000 lei pe care poliţistul l-a luat cu ajutorul unei prietene din copilărie, Larisa, consilier de credite la o bancă din Oradea. Ulterior, cu sprijinul ei, a obţinut şi o refinanţare, sub forma unui nou împrumut, de 40.000 lei, de la o altă bancă, dar nu şi-a lichidat primul credit şi nici nu l-a folosit, ci a rămas cu banii în cont, de unde banca retrăgea lunar rata datorată.

În toamna lui 2022, Larisa s-a oferit să preia primul împrumut. Avea nevoie de bani şi ar fi scutit-o de birocraţia bancară.

Cei doi s-au dus în faţa notarului, unde ea şi-a asumat că va achita ratele. Atât doar că, după două luni, subofiţerul a decis că a acceptat târgul mult prea uşor. Aşa că a sunat-o să-i ceară să-i achite şi lui, lunar, în plus faţă de rată, câte 700 lei, sumă pe care ulterior a majorat-o la 1.000 lei.

„Comisionul” era pentru ajutorul dat, dar pe care procurorii l-au încadrat drept camătă, mai ales că femeia a primit şi un avertisment: dacă nu va plăti, i se va lua maşina. 

Citește și: DIICOT Brăila a redeschis un dosar penal pentru trafic de persoane, închis în 2019. Vizat este interlopul Iulian Hrehorec, arestat preventiv într-un alt dosar DIICOT

„Îţi rup picioarele”

În total, poliţistul i-a „livrat” trei clienţi, pe Silviu Marian Toma, Gheorghe Biţiş şi Gheorghe Ungur, pentru acesta din urmă punând-o şi să falsifice o adeverinţă de salariat, în numele unei firme deţinute în trecut de fratele său. Femeia a semnat în calitate de contabil, iar ca administrator s-a iscălit Gabriel Potre. 

Problema e că cei trei amici ai poliţistului nu şi-au achitat ratele, iar pentru că Gabriel Potre le-a fost girant, riscând să fie pus el la plată, femeia a trebuit să le achite ea. „Dacă nu plăteşti, îţi rup mâinile şi picioarele, te leg de maşină”, a ameninţat-o subofiţerul, care i-a sugerat, însă, şi o rezolvare: să-i dea telecomanda de la garajul casei prietenului ei, om de afaceri, să-l poată jefui. Ca să pună şi mai multă presiune pe ea, pe 28 iulie 2023 a chemat-o la o întâlnire, i-a luat cheile maşinii şi a plecat cu ea. 

Flagrantul

După două săptămâni, pe 16 august 2023, la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor era înregistrat denunţul Larisei împotriva poliţistului. În timpul cercetărilor care au urmat, ofiţerii DGA şi-au dat seama, din interceptări, că bărbatul insista să-l jefuiască pe prietenul femeii, ca atare au obţinut autorizarea ei drept colaborator, iar în noua calitate tânăra a intrat în jocul lui Potre. 

Continuarea în Bihoreanul!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
1 COMENTARIU
  1. La judecată

    Fraţii Potre au fost reţinuţi, iar procurorii le-au cerut arestarea, însă Tribunalul Bihor a dispus să fie cercetaţi sub control judiciar. În arest preventiv au fost trimişi abia pe 7 noiembrie, de către Curtea de Apel Oradea, măsură schimbată ulterior cu arestul la domiciliu…”__–__adica talhari in uniforma legii, sunt cercetati sub „control judiciar” si „arest la domiciliu”,?! Asta inseamna ca respectiva cur te( de apel), le-a spus „subtil”, sa-si faca toate aranjamentele posibile( fiind acasa), pentru ca in final, sa fie -eventual- condamnati cu celebra suspendare…Mare putreziciune in sistemul „legal” romanesc…Si inca ceva, mai scriu inca odata, sunt destui indivizi care sunt trimisi la scoli de politie, drept, grefieri, etc., de insasi ganguri sau interlopi plini de bani, tocmai pentru a avea „omul” lor,cand va fi nevoie….Nu este nicio exagerare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pilonul II de pensii. Economistul Radu Crăciun explică cum funcționează | Ziarul de Iași

Pilonul II de pensii. Economistul Radu Crăciun explică cum...

Bistrița veche și stilul Art Nouveau | Săptămâna Online

Bistrița veche și stilul Art Nouveau. Am trecut Duminică...

Festivalul Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”, ediția a III-a | Argeșul Online

În weekendul recent încheiat, la Pitești a început Festivalul...