După nominalizarea din 2020, „Young Singer”, Adela Zaharia primește o nouă nominalizare la International Opera Awards (2013), considerate Oscarurile industriei: „Best Female Singer”. Este prima nominalizare a unei românce la această categorie.
Odată cu câștigarea concursului de canto Operalia, în 2017, fondat de Placido Domingo, drumul Adelei Zaharia a cotit brusc în lumea mare a operei. Mi-aduc aminte și acum emoția trăită urmărind în direct concursul. Am știut de atunci că un nou nume mare a apărut pe firmamentul artei lirice de la noi. Oricum, la vremea respectivă, era deja regina operei din Düsseldorf/Duisburg, unde era angajată. Sold-out-urile sale de acolo au început. Premiul a fost și un fel de omagiu adus spectatorilor pentru încrederea pe care ei i-au acordat, ea, un străin.
Nu știu dacă e vreun record, dar anul acesta, 10 soliști dintre nominalizați sunt câștigători Operalia.
Am urmărit-o constant, cronicile exclusive despre spectacolele sale prin lume și interviuri putând fi urmărite pe PressHub sau Hotnews, Elle.
Cele mai recente, și pentru roluri din spectacole ce au stat la baza nominalizării sale, le puteți citi: aici, aici, aici sau aici .
La categoria „Young Singer” am mai avut nominalizați de-a lungul timpului, pe tenorul Ioan Hotea și soprana Aurelia Florian.
Din România, baritonul George Petean a mai primit o nominalizare „Best Male”.
De asemenea, Festivalul Internațional „George Enescu”, pe vremea directoratului artistic al lui Vladimir Jurowski a primit două nominalizări consecutive (2019, 2021) la secțiunea „Festivalul anului”.
Pentru cine vrea să își încarce sufletul cu operă live de cea mai bună calitate, să asculte una dintre cele mai bune voci de operă ale momentului, Adela Zaharia, o puteți face în Berlin, în octombrie, în La Traviata, iar în noiembrie la Munchen, în Lucia de Lammermoor, probabil, cea mai bună Lucia a deceniului.
Citește și: Soprana Adela Zaharia, fascinanta Violetta și săli pline la Amsterdam
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: arhivă artist, Opera națională neerlandeză – Ben-van-Duin, FrankfurtOper, Opera Națională Paris)