INTERVIU. Cristian Ghinea, despre acuzațiile din USR, salariul său și comploturile împotriva Elenei Lasconi | Aktual24

Data:

spot_img

Cristian Ghinea discută despre acuzațiile de complot, salariul din partid și planurile pentru noul program de guvernare al USR, într-un interviu acordat Aktual24.

„Bine că ți-ai luat cafea, că nu știu să pornesc expresorul”, îi spune Cristian Ghinea reporterului. Sunt câteva minute peste ora 11.00 și în sediul USR bate vântul – unul-doi oameni plus Ghinea, „lumina și creierul politicilor publice” din partid, după cum îl caracteriza sarcastic, acum câteva luni, Elena Lasconi, nouă președinta a formațiunii.

„Domnule, eu sunt un expert!”, îi spune jurnalistului, la un moment dat, în timpul interviului. Da, CV-ul îl recomandă, a fost pe la London School of Economics, este expert pe politici publice și fonduri europene, a creat think-tank-uri, acum e la al cincilea program de guvernare moșit la USR. Dar mai este dimensiunea construită de contestatari în bula USR-istă: Ghinea ar fi un fel de cardinal Richelieu, uneltește mereu din umbră, e creierul găștii Barna-Drulă care a pus mâna pe partid.

Ce are de spus Cristian Ghinea despre aceste acuzații, ce salariu are, de fapt, la USR, și cum a ajuns să fie plătit de partid, cum complotează împotriva Elenei Lasconi, ce reforme propune în noul program de guvernare, cât de tare sunt băgate serviciile secrete în societatea românească și cum fură la alegerile din România – în primul interviu pe care-l dă coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR în ultimii ani.

Citește și: Ambasada SUA din România își avertizează cetățenii asupra unor posibile amenințări lângă lăcașuri de cult

Aktual24: Bună ziua, domnule Cristian Ghinea, vă mulțumesc pentru interviul după care am alergat vreo trei luni. O să discutăm și despre programul de guvernare pe care mi-ați spus că tocmai l-ați terminat, dar abordez înainte niște teme care se discută mai ales în bula useristă. Și prima întrebare ar fi dacă v-a reevaluat Elena Lasconi. Spunea, când a fost aleasă președintă USR, că sunteți „unul dintre cei care au contribuit masiv la dezastrul din alegeri”, și că „el era lumina, creierul politicilor publice”.

Cristian Ghinea: Păi, facem acest interviu imediat după ce Comitetul Politic a aprobat programul de guvernare pe care l-am lucrat la Departamentul de Politici Publice al USR împreună cu grupul parlamentar, cu diverse grupuri de experți din partid, cu membrii Biroului Național. Programul ăsta a fost aprobat săptămâna trecută de Biroul Național cu 24 de voturi și o abținere.

Aktual24: Cine s-a abținut?

Cristian Ghinea: Ei, nu vreau să…

Aktual24: Elena Lasconi?

Cristian Ghinea: Nu. Și apoi a fost votat de Comitetul Politic, duminică. Cu Elena Lasconi am lucrat două weekenduri aici, în acest birou, unde facem interviul, și mai multe seri. Împreună cu ea și încă patru-cinci colegi din Biroul Național. Am lucrat împreună, am vorbit destul de des în ultimele două luni. Chiar am apreciat răbdarea pe care a avut-o să stea și să înțeleagă de unde vin anumite propuneri, care este istoricul USR pe ele. Și vă dau exemplul propunerilor USR de reformă constituțională, care sunt foarte relevante, apropo de discuțiile despre CCR de zilele astea, propunerile USR pe fiscalitate, reducerea fiscalității pe muncă. Pe care le-a adaptat. Președinta USR, Elena Lasconi, așa le-a vrut în acest moment. Deci, nu știu dacă m-a reevaluat sau nu. Am avut vreo două discuții, și legat de declarațiile astea, i-am spus că sunt supărat pe ea și nu pot să spun că a fost așa, un fel de împăcare: „Domnule, hai să ne împăcăm! Că nu suntem copii mici, la grădiniță!” Fapt este că a venit aici, eu am fost vreo lună în concediu, după ce ea câștigat președinția USR. Am fost la Vama Veche cu copilul meu.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Istoricul Dennis Deletant, despre actuala ofertă politică din România – „Oferta e nulă. Niște oameni care nu oferă mai nimic convingător electoratului român” | INTERVIU

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Cristian Ghinea / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sorin Grindeanu: „În primul rând, s-a stabilizat ţara după o guvernare dezastruoasă PNL-USR”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a declarat duminică, la Timișoara,...

Ambasada SUA din România își avertizează cetățenii asupra unor posibile amenințări lângă lăcașuri de cult

Ambasada SUA din România își atenționează cetățenii cu privire...

Acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu. Ce spun procurorii DNA | Aktual24

DNA aduce acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu, fiind...