Dominic Fritz: Există tentația de a folosi politic criza energetică împotriva mea

Data:

Dominic Fritz, primar al Timișoarei din partea USR, vorbește într-un interviu pentru Deutsche Welle despre cum orașul a fost lăsat în frig cu largul concurs al guvernului și al unor companii de stat.

Edilul declară că este deschis în fața diplomaților germani atunci când descrie ce se întâmplă în politica autohtonă și că are nevoie de cel puțin patru-cinci ani pentru a pune reformele în mișcare în Timișoara. În același timp, Dominic Fritz crede că poate câștiga lupta cu sistemul, despre care sugerează că a reacționat excesiv, fiindcă „se simte amenințat” de USR.

DW: Guvernul tocmai a aprobat ordonanța de urgență prin care suplimentează banii pe care îi oferă primăriilor pentru plata gazului în această perioadă în care prețul energiei a explodat. Câți bani poate primi Timișoara, dacă se dovedește că e eligibilă să intre pe lista beneficiarilor?

Dominic Fritz: Mi-e greu să răspund la această întrebare, tocmai pentru că nu erau sume clare stabile și noi încă studiem dacă și cum putem să profităm și în Timișoara. Este urgentă nevoie de susținerea guvernului tocmai pentru că această criză a gazului a lovit foarte puternic sistemul de încălzire centralizată.

În sectorul casnic, guvernul a venit deja cu un sprijin considerabil, dar pe partea aceasta de încălzire, să zicem, publică, din păcate, sprijinul până acum nu a fost suficient, astfel încât noi în Timișoara am dat deja peste 50 de milioane de lei doar în aceste prime săptămâni ale anului.

Citește interviul integral pe Deutsche Welle

Citește și: Sute de mii de bucureșteni, fără apă caldă și căldură sau agent termic la parametri insuficienți, după o avarie majoră la rețeaua de termoficare

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Consultanță de 1,2 milioane de lei pentru „creșterea atractivității județului Bacău”

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, candidatul din partea...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari tras de...