luni, 24 ianuarie 2022
AcasăÎntâlniri, evenimente, lansări de carte și dezbateriLIVE VIDEO Interviurile PressHUB - O lecție din pandemie de la Oana...

LIVE VIDEO Interviurile PressHUB – O lecție din pandemie de la Oana Gheorghiu, Carmen Uscatu și Vlad Voiculescu: Poți face un spital în două luni

Oana Gheorghiu, Carmen Uscatu și Vlad Voiculescu, invitați la Interviurile PressHub, de la ora 20.00

Pandemia de coronavirus, care a băgat România în carantină totală, a reconfirmat incompetența și corupția din sistemul sanitar, care a făcut ca țara noastră să intre complet nepregătită în cea mai mare criză medicală din ultimul secol.

Nu au existat protocoale de lucru în condiții de contagiozitate mare, nu au existat echipamente de protecție, nu au existat epidemiologi care să gândească o interacțiune sigură între cadrele medicale și pacienții infectați.

Peste 1.000 de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus, fie pentru că nu au avut echipamente de protecție, fie pentru că nu au știut cum să le folosească.

Pandemia a avut și o latură optimistă: societatea civilă  s-a mobilizat ca niciodată, iar românii, companiile private și ONG-urile au strâns peste 14 milioane de euro pentru a dota de urgență spitalele cu toate cele necesare.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au reușit să ridice, în doar două luni, un spital modular, în curtea Spitalului Elias din București, pentru pacienții cu COVID-19.

Vlad Voiculescu a mobilizat colegii săi din mai multe ONG-uri pentru a aduce în țară echipamente de protecție, dar și medicamente care au dispărut dintr-o dată de pe piața românească, dar care sunt esențiale pentru zecii de mii de români.

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu și Vlad Voiculescu arată, în interviul acordat PressHUB care au fost greșelile sistemului sanitar de stat, cum au fost peticite găurile și ce a învățat societatea românească din lecția dură a pandemiei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE