Interzise prin lege, automatele de țigări electronice încă funcționează la Bistrița | Săptămâna Online

Data:

Interzise prin lege, automatele de țigări electronice încă funcționează la Bistrița, contrar reglementărilor legislative adoptate în acest an.

Comercializarea țigărilor electronice prin automate sau către minori este interzisă oficial din martie 2024 prin lege.

Acest lucru nu a ajuns și la Bistrița, unde încă funcționează cel puțin un tonomat de țigări electronice în plină stradă chiar în fața unui magazin și în apropierea unui mare centru comercial de pe strada Gării.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

Locul este unul foarte bine ales pentru că există un trafic intens prin zona respectivă și se află chiar în apropierea unor școli, parcuri, cinema, magazine etc, spații frecventate de copii.

Se urmărește reducerea expunerii copiilor și tinerilor la astfel de produse. Autoritățile din Bistrița nu au aplicat legea

Cu toate că vânzarea de țigări electronice către minori, sau prin automate, este interzisă în toată România, la Bistrița autoritățile nu au pus în aplicare legea nr. 64/2024.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Gabriel Filip: Poziționarea spre centru-dreapta este benefică acum pentru România

Pentru a reduce expunerea copiilor și tinerilor la produsele de tutun, Parlamentul a stabilit interzicerea vânzării prin automate și către cei ce nu au încă 18 ani a țigaretelor electronice (care pot avea sau nu nicotină), flacoanelor de reumplere pentru țigarete ori dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului.

Astfel, Legea 64/2024, care se aplică din 31 martie, vizează modificarea a două acte normative: a Legii nr. 201/2016 privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe și a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Preluare Săptămâna Online

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: saptamana.online)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un expert în Științele Educației explică rezultatele de la Evaluarea Națională | Express de Banat

Un expert în Științele Educației explică rezultatele de la...

A început Festivalul „Căluşul Românesc” | Reporter24

A început Festivalul „Căluşul Românesc”, ediția cu numărul 24....

Terminalul T4 al Aeroportului Iași are spațiile comerciale goale. Care este motivul | Ziarul de Iași

Terminalul T4 al Aeroportului Iași are spațiile comerciale goale....