Între filme, politică și scandaluri. Povestea lui Florin „Killer” Roată, bodyguardul lui Călin Georgescu, scoate la lumină un trecut plin de controverse. Acesta și-a câștigat renumele pe ringurile de arte marțiale și pe platourile de filmare, însă a atras atenția și prin acuzații grave de agresiune împotriva tatălui său, conducând la ordine de protecție emise de autorități.
Poreclit „Killer”, Roată, care va împlini 57 de ani peste două luni, a ajuns să combine succesul în sport și cinematografie cu rolul de protecție personală pentru figuri politice contestate.
Ultima apariție publică a lui Florin Roată alături de Călin Georgescu a fost recent la Curtea de Apel București. Doar că politicianul care contestă acum anularea alegerilor prezidențiale a fost o figură controversată de la bun început. Asta pentru că, în timpul campaniei electorale, în loc să accepte paza oferită de SPP, a ales să fie însoțit de gărzi de corp, printre care și Roată. De altfel, prezența lui Georgescu alături de personaje care stârnesc controverse a atras mereu atenția opiniei publice.
Călin Georgescu, însoțit de bodyguarzi cu un trecut controversat
Călin Georgescu a fost observat însoțit de bodyguarzi cu un trecut controversat, inclusiv foști membri ai Legiunii Străine și persoane asociate cu mișcări neo-legionare. La aparițiile publice, Georgescu a fost adesea însoțit de gărzi de corp, printre care Marian Burcea, cunoscut sub porecla “Lunetistul”, Florin Roată și Eugen Sechila, fost luptător în Legiunea Străină și lider al Asociației “Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”, cunoscută pentru organizarea de tabere paramilitare și promovarea ideologiei legionare, cascador și fost luptător în Legiunea Străină.
Se estimează că angajarea unor astfel de bodyguarzi ar costa între 400 și 500 de euro pe zi pentru fiecare, ridicând întrebări despre sursa finanțării, având în vedere că Georgescu a declarat un venit lunar de aproximativ 6.000 de lei (1.200 de euro) ca lector la Universitatea din Pitești. Prezența acestor persoane în anturajul lui Călin Georgescu a generat atât controverse, cât și critici, mai ales în contextul în care acesta a fost acuzat de promovarea unor idei extremiste și legionare. Deși Georgescu a negat în mod repetat că ar susține astfel de ideologii, asocierile sale cu indivizi cunoscuți pentru legături cu mișcări extremiste au ridicat semne de întrebare cu privire la pozițiile sale politice și la influențele din spatele campaniei sale electorale.
Continuarea, în Monitorulbt.ro
Citește și: Telecabina care urcă pe Cetatea Deva rămâne oprită pentru lucrări tehnice
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Foto: Monitorul de Botoșani)