duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăNewsletterÎnvățătorul ieșean, membru PNL, care umilea copiii și directorul școlii și-au dat...

Învățătorul ieșean, membru PNL, care umilea copiii și directorul școlii și-au dat demisia

Constantin Șerban, învățătorul ieșean care abuza verbal copii de clasa a II-a în timpul orelor și-a dat demisia în cursul zilei de astăzi după ce ieri, Consiliul de Administrație a decis reducerea cu 15% a salariului până la finalul acestui an școlar.

Acesta a susținut că decizia de sancționare în cazul său a fost una „politică”, existând mai multe presiuni din partea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Inclusiv ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a trimis ieri un mesaj către presă în care a calificat gestul învățătorul ca unul „inacceptabil”, spunând că orice fel de abuz fizic sau emoțional din partea unui cadru didactic reprezintă gesturi care nu pot fi tolerate.

„Am solicitat inspectoratului şcolar şi conducerii unităţii de învăţământ luarea măsurilor necesare în interesul superior al elevului. Este inacceptabil ca un cadru didactic acuzat şi dovedit ca a săvârşit fapte de abuz verbal şi emoţional faţă de elevi să continue activitatea de predare. Apreciez ca inadecvată sancţiunea aplicată – diminuarea cu 15% a salariului până la finele anului şcolar”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Constantin Șerban, care este și consilier județean PNL, a mai spus că va face o plângere penală pentru a afla cine a făcut respectiva înregistrare, care a fost modificată și „cosmetizată”.

„Anumite replici din discuția avută nu se mai regăsesc, înregistrarea a fost cosmetizată, a fost tăiată și a fost tăiat ce am spus eu. Dedesubtul mare la toată problematica asta este că un grup din şcoala asta nu a suportat că directorul, care a fost un an de zile, nu s-a prezentat la concurs anul trecut şi s-a prezentat o altă colegă care este acum director.

Din prima zi de şcoală şi-au pus în minte cum să dea directorul jos, iar având în vedere că eu aveam expertiză, au spus că dacă îl lăsăm pe ăsta deoparte ea rămâne descoperită. Şi de atunci a început presiunea, beţe în roate, tot felul de minuni şi au ajuns la asemenea acte”, a declarat Constantin Şerban.

După demisia învățătorului, și directorul Școlii Gimnaziale Mihai Codreanu din Iași a cerut eliberarea din funcție, fiind numit un director intermiar.

„În cadrul ședinței Consiliului de Administrație, Inspectorul Școlar General a numit în funcția de director, prin detașare până la sfârșitul anului școlar, cu avizul membrilor Consiliului de Administrație, un alt profesor titular al școlii care îndeplinește toate condițiile specifice, fiind profesor cu gradul didactic I, membru CNEME și având o experiență managerială importantă, deoarece a mai îndeplinit funcția de director la aceeași unitate de învățământ”, au transmis reprezentanții ISJ Iași.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE