Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Data:

spot_img

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este dispozitivul de comunicare care este astăzi în centrul atenției din cauza evenimentelor din Liban.

Acesta a fost fiul unor evrei care emigraseră din România în Canada. Irving „Al” Gross (1918 – 2000) a fost un pionier în domeniul comunicațiilor mobile fară fir.

El creat și brevetat numeroase dispozitive de comunicații, printre care și pagerul telefonic și telefonul fară fir. Gross s-a născut în Toronto, Ontario, Canada în 1918, fiu al unor imigranți evrei de origine română, apoi s-a mutat în Cleveland, Ohio, în Statele Unite.

Citește și: Operațiunea PETROTEL: Cum a ajuns fiscul să se judece cu rușii după ce LukOil a mutat activitatea financiară a rafinăriei de la Ploiești pe o firmă din Elveția

Invenția a fost privită cu scepticism

În 1949, el a inventat primul sistem de pager telefonic. Intenția sa a fost ca acest sistem să fie utilizat de medici, dar a fost întâmpinat cu scepticism de către aceștia. Gross a încercat să-și comercializeze pagerul la o convenție medicală, însă medicilor nu le-a plăcut.

Ei s-au temut că le vor fi stricate după-amiezile petrecute pe terenul de golf, relatează LA Times. Nimeni nu știa că, până la sfârșitul secolului XX, aproximativ 300 de milioane de pagere de buzunar vor fi utilizate în întreagă lume.

Citește și: De ce a fost achitat evazionistul milionar Răzvan Petrovici, parte a grupului de la Monaco

„M-am născut cu 35 de ani prea devreme”, a declarat el odată pentru Arizona Republic. „Dacă aș fi avut încă brevetele invențiilor mele, Bill Gates ar fi trebuit să stea deoparte, eram în locul lui”.

În ultimii săi ani de viață, Gross a lucrat că inginer pentru Orbital Sciences Corp. în Chandler, Arizona. Printre ultimele sale proiecte s-a numărat un dispozitiv de detectare a originii și localizării tunetelor.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / The Forward)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related