Investigație Bihoreanul: Șeful DGASPC Bihor are un conac de vânătoare construit ilegal

Data:

spot_img

În doi ani directorul DGASPC Bihor, Călin Puia, a primit de la consătenii din Sânmartin aproape 3 hectare de teren, ca donații. Asta, însă, numai dacă te iei după acte! În realitate, zic oamenii, inclusiv dintre cei care le-au „donat”, Puia a cumpărat terenurile, cu bani, și doar le-a declarat ca fiind căpătate, ca să nu bată la ochi ce funcționar avut este, scrie BIHOREANUL.

Și chiar este, căci s-a pus să construiască de zor, cu cheltuieli de zeci de mii de euro. Mare vânător, a făcut întâi o filigorie uriașă, unde petrece cu tovarășii de arme, iar acum ridică o cabană și mai mare, ambele fără nicio autorizație. BIHOREANUL vă arată cum a agonisit terenurile despre care în declarațiile de avere susține, mincinos, că le-ar fi primit cadou…

„Șeful DGASPC construiește fără autorizații în pădurea din Cordău”, a reclamat BIHOREANULUI un localnic din Sânmartin, după ce, recent, ziarul a publicat câteva articole ce îl aveau ca protagonist pe Călin Puia, șef al DGASPC Bihor și un bugetar extrem de prosper.

Citește și: Măștile domnului Beniamin Lup. Omul cu două soții decedate în condiții suspecte și o biografie controversată

Director din 2012, suspendat în 2018, când a fost inculpat pentru abuz și omisiunea sesizării organelor judiciare, fiindcă ascunsese grave agresiuni ale angajaților asupra adolescenților din Centrul pentru Copii cu Probleme Psihosociale din Oradea, Puia a fost reinstalat în funcție în ianuarie 2023, după ce a scăpat de proces prin prescripție. Și a început imediat să se răzbune pe subalterni care dăduseră declarații defavorabile în fața procurorilor și a judecătorilor.

Vendeta a culminat în acest an, când, în ciuda unui raport al Curții de Conturi care nu stabilise niciun prejudiciu în acest sens, a inventat o presupusă pagubă de 19,41 milioane lei cauzată Direcției în perioada 2020-2021 prin plata unor servicii nelicențiate către ONG-uri ce administrau centre pentru adulți cu handicap, sub acest pretext dispunând abuziv recuperarea sumei de la 9 angajate, câte 2,15 milioane de la fiecare. Asta, deși plățile fuseseră făcute corect, pentru servicii prestate efectiv de asociații și fundații acreditate legal, care administrau centrele prin contracte obținute prin licitații.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Finlanda confiscă proprietăți ale Rusiei pentru anexarea Crimeii, România le scutește de impozite

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related