Urmează un articol cu multe date tehnice, cu legături către câteva site-uri și trimiteri către documente publice, pentru referință.
Cum analiza se adresează și celor care vor să afle detalii, îi rog pe cei care nu au răbdare să citească până la capăt, fie să aștepte ultima parte, unde voi prezenta concluziile și unde vor găsi o sinteză a ceea ce am scris mai jos și în articolele următoare, fie până atunci să vadă imaginile atașate acestui articol.
Citește și: Declanșând războiul din Ucraina, Rusia și-a sabotat propria integritate teritorială
Condensând principiile statului de drept se spune că „statul se subordonează dreptului”, adică legii. Prin stat însemnând și instituțiile sale locale, așa cum sunt primăria sau consiliul local Stâlpeni.
Aceste premise ale „statului de drept” creează un cadru de acțiune pentru instituțiile enumerate mai sus, determinat de LEGALITATE (acțiunea acestora în acord cu legile), dar și de OPORTUNITATE (forțarea puterii discreționare pe care aceste instituții doresc să o exercite).
Prin urmare statul de drept recunoaște oportunitatea, dar numai în raport cu legalitatea, respectiv cu acele constrângeri ale legii.
În ceea ce privește investițiile locale, așa cum este modernizarea Căminului de la Livezeni despre care voi scrie în cele ce urmează, pe lângă oportunitate și legalitate, trebuie să se răspundă și unor concepte cu care statul de drept operează precum imparțialitate, bună administrare, obiectivitate, transparență decizională sau interes legitim public.
Exact asta șochează atunci când am investigat cum s-a ajuns la a fi modernizat și dotat Căminul de la Livezeni la costuri faraonice, cum s-au executat lucrările din cadrul proiectului cu fonduri europene, ce sume de bani publici s-au învârtit în jurul acestei „investiții”, cum și când s-a făcut recepția, modul cum arată acest cămin după modernizare și dotare și cum este folosit astăzi, în interesul PSD și al primarului Șerbănoiu.
Continuarea în Gazeta de Stâlpeni.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!