Investiție de 10 milioane de euro într-un pasaj subteran la Bistrița | Săptămâna Online

Data:

spot_img

10 milioane de euro pentru un pasaj subteran la Bistrița. Primăria municipiului continuă demersurile pentru Pasajul subteran Gării – Tărpiului, iar în proxima ședință de Consiliu Local din 7 octombrie urmează să fie aprobat studiul de fezabilitate (SF), indicatorii tehnico – economici dar și valoarea totală a investiției care se ridică la peste zece milioane de euro, adică 50.300.322,02  lei (cu TVA), din care contribuția primăriei  Bistrița este de 8.493.492,68 lei (inclusiv tva) reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local.

Pasajul rutier subteran strada Gării – strada Tărpiului Bistrița are în vedere executarea pasajului propriu-zis în lungime de 66,28 m, realizarea de rampe și reamenajarea străzilor afectate de pasaj, execuția de ziduri de sprijin, parcări, scurgerea apelor, prevederea unui sistemul de supraveghere video și instalaţia de iluminat, cât și relocări de rețele impuse de avizatori, dotări și echipamente aferente pasajului.

Având în vedere lungimea pasajului subteran de 66,28 m putem estima că un metru de pasaj construit va avea o valoare de 758.906,48 lei.

Citește și: Procesul de trafic de influență al fostului ministru Bănicioiu s-a închis după prescrierea faptelor. Un judecător a decis închisoare pentru fostul demnitar

Conform datelor tehnice publicate, pentru obiectivul de investiții “Pasaj rutier subteran strada Gării – strada Tărpiului” Bistrița a fost aprobarea cererea de finanțare și devizului general estimativ prin Hotărârea nr.171 din 03.11.2021  a Consiliului local al municipiului Bistrița și depus spre finanțare prin Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Prin adresa Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației nr. 108160/ 21.09.2022 s-a informat că s-a emis Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației nr. 2427/15.09.2022 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora prin Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru categoriile de investiții prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2021, pentru județul Bistrița-Năsăud, în perioada 2022-2028.

Continuarea, în Saptamana.online

Citește și: CJUE: Executarea unei hotărâri prin care s-a dispus plata de despăgubiri exagerate pentru un jurnalist poate fi refuzată dacă încalcă libertatea presei

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Bistrița)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related