Investitorii ascunși din presă. PSD ține informațiile la secret, deși plătește milioane pe lună

Data:

Partidele tind să devină cei mai mari investitori în presa din România, cu bani încasați de la bugetul de stat. Sumele au crescut într-un ritm alert în ultimii ani, dar lipsa de transparență, mai ales în cazul PSD, blochează accesul la informații. Unde ajung banii și pentru ce?

„Este un cerc vicios”, spune un lider din Parlamentul României. Partidele au majorat substanțial suma pe care o încasează de la bugetul de stat, dar, totodată, au pompat și mai mulți bani în presa online, Facebook și televiziuni.

Facturile au crescut permanent pentru că unii reprezentanții din mass-media au remarcat că vistieria de partid se umple în fiecare an. Astfel, în timpul campaniilor electorale, prețul unui minut de promovare electorală a depășit 10.000 de euro.

Problema este că și partidele au învățat că fondurile primite de la stat pot contribui la promovarea ușoară a mesajului.

Partidele votează anual să primească mulți bani ca subvenție, peste 45 milioane de euro, apoi ele plătesc spații în mass-media. Costurile cresc pentru că și mass-media cere mai mulți bani pentru promovarea formațiunilor politice, iar partidele revin și își realimentează anual conturile. Acesta este cercul vicios, în care cotizația de partid aproape a dispărut, iar toată finanțarea se bazează pe banii publici.

Dacă în anii electorali era de înțeles de ce partidele folosesc mulți bani pentru promovare, noutatea o reprezintă 2021. Este anul în care partidele au dat cei mai mulți bani pentru promovare în presă și propagandă.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul EUROPA LIBERĂ.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Flagelul care afectează milioane de vieți, traficul de persoane | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți, traficul de persoane....

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale bogate | Gazeta de Dimineață

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale...

Tribunalul Dolj, a doua oară cu noroc pentru componența biroului electoral | Știri Craiova

Tribunalul Dolj, a doua oară cu noroc. Președinții și...