duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterIoan Niculae fuge de proces în Italia, iar angajații lui intră în...

Ioan Niculae fuge de proces în Italia, iar angajații lui intră în grevă: proteste la Donau Chem

Miliardarul Ioan Niculae este judecat, alături de soția lui, într-un dosar de corupție și evaziune fiscală, însă a plecat la Milano să se trateze. Între timp, la combinatul Donau Chem din Turnu Măgurele, angajații lui se pregătesc de proteste și spun că vor ajunge chiar și la greva foamei, dacă revendicările nu le vor fi soluționate.

Angajații miliardarului Ioan Niculae anunță proteste, începând de mâine, 1 februarie.

Combinatul Donau Chem din Turnu Măgurele e încă în activitate, dar muncitorii nu și-au mai primit salariile de la 1 noiembrie. Și nu este prima grevă determinată de același motiv în istoria combinatului. Chiar anul trecut au mai avut loc două runde proteste, pentru că muncitorii nu-și primiseră salariile de luni bune. De data aceasta, ei spun că nu se vor opri până când nu se va ajunge la o soluție pentru ei.

„Avem probleme mari cu drepturile salariale. Oamenii sunt disperați. De la 1 noiembrie 2020 nu și-au mai primit salariile, așa că luni, 1 februarie, intenționăm să începem acțiuni de protest, inclusiv greva foamei.”, susține unul dintre angajați.

Unii dintre ei intenționează să intre chiar și în greva foamei. Mai mult, ei susțin că sunt numeroși angajații care s-au îmbolnăvit de Covid în această perioadă și că fabrica nu a luat măsuri pentru protejarea lor.

„E o problemă și cu lipsa măsurilor împotriva răspândirii SARS-COV-2, nu avem de niciunele, nici măști, nici dezinfectant. Și vă spun că am avut mai multe cazuri de persoane confirmate pozitiv și nu s-au luat măsuri. Ne desfășurăm munca în condiții periculoase, scăpări masive de gaze, incendii, iar prevederile contractului colectiv de muncă nu au fost respectate. „, mai susțin angajații.

Condițiile de muncă insalubre constituie un alt motiv de nemulțumire. Angajații susțin că nu au apă caldă, căldură și că grupurile sanitare sunt veritabile focare de infecție.

Protestul va începe la prima oră a zilei de 1 februarie.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE