luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterIoan Niculae: "Mâine sunt în ţară!"

Ioan Niculae: „Mâine sunt în ţară!”

UDATE: astăzi, în jurul orelor prânzului, Niculae a ajuns pe aeroportul „Henri Coandă” din București, unde a fost așteptat de reprezentanți ai Administrației Penitenciarelor, de polițiști și jandarmi, pentru a fi dus la Penitenciarul Rahova.

Patronul Grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat ieri, 18 februarie, la 5 ani de închisoare pentru corupție și evaziune fiscală. Alături de el, a primit condamnare și soția lui, Nicoleta, aceasta primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, iar Viorel Barac (director general al Interagro) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

INTERAGRO S.A. şi SC LIBAROM AGRI SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei INTERAGRO SA, operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. Obiectul contractului a constat în realizarea de materiale promoţionale (brelocuri, post-it-uri şi standuri) pentru S.C. Interagro S.A.

Concret, în urma încheierii şi derulării contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost înregistrate în evidenţa contabilă cheltuieli deductibile în sumă totală de 36.245.000 lei.

În aceeaşi perioadă, tot inculpatul Ioan Niculae a fost cel care a decis şi coordonat realizarea unui circuit de spălare a banilor, prin intermediul unor operaţiuni fictive, prin firmele faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată ca persoane juridice, scopul fiind acela:- de a externaliza veniturile firmei „mamă” (INTERAGRO SA), pentru a nu fi supuse taxării/impozitării,- de a crea imposibilitatea urmăririi sumelor de bani intrate în firmă de către eventuali creditori în cazul existenţei unor datorii,- de a finanţa unele afaceri din cadrul grupului fără a se apela la metodele obişnuite (împrumuturi, credite bancare, etc.). În acest fel a fost finanţată cu 5.000.000 euro firma INTERVITT SRL(divizia de vinificaţie a grupului INTERAGRO), prin majorarea capitalului social prin aportul unei firme de tip off shore din Insulele Virgine Britanice ce îşi desfăşoară activitatea în Cipru, controlată tot de inculpatul Ioan Niculae.

Când polițiștii au mers la Zimnicea, pentru a-l prelua pe condamnatul Ioan Niculae, nu l-au găsit la domiciliu. Acesta era deja plecat în străinătate.

Totuși, ieri, într-o intervenție televizată, acesta a anunțat că va ajunge în țară chiar astăzi și că intenționează să conteste sentința Curții de Apel București.

„Sunt în Italia eram la o clinică până acum câteva ore internat trebuia să ies probabil duminică. După primirea veştii din România că am fost condamnat mai am de făcut externarea şi încep să mă pregătesc să vin în ţară. Mâine sunt în ţară! Nu am găsit niciun avion din zona Milano, va trebui să mă deplasez, probabil, cât mai departe de Milano ca să pot găsi un avion. Nici nu credeam că se va da o sentinţă astăzi, având în vedere votul de ieri al CCR-ului, pe o lege de care şi eu ar fi trebuit să beneficiez, ca oricare din România”, a declarat miliardarul.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE