duminică, 19 septembrie 2021
AcasăNewsletterIoan Popa: „Putem deveni un exemplu pentru alte comunități, dacă înțelegem cu...

Ioan Popa: „Putem deveni un exemplu pentru alte comunități, dacă înțelegem cu toții cât de importantă este colectarea selectivă”

Edilul Reșiței este decis să pună Reșița pe harta reciclării. De altfel, încă din primul mandat, Ioan Popa a demarat programul Reșița verde și chiar a creat o societate comercială în subordinea CL Reșița care are ca obiect de activitate reciclarea și colectarea selectivă a deșeurilor.

Acesta spune că anul trecut reșițenii au pierdut posibilitatea modernizării a 50 de parcări sau realizării unui kilometru de asfalt pentru că Primăria a trebuit să plătească penalizări Fondului pentru Mediu din cauza faptului că nu a reciclat suficient din deșeurile menajere colectate.

„În 2020, gradul de reciclare în Reșița a fost de doar 11%, iar municipalitatea a fost obligată să plătească o taxă de 349.395 lei către fondul de mediu. Putem spune că am pierdut modernizarea unei parcări de 50 de locuri sau asfaltarea unui drum public pe 1 km.

Pentru 2021, obligația noastră este să reciclăm 60% din gunoiul menajer, iar pentru a atinge această țintă este nevoie ca fiecare dintre noi să contribuim și să sprijinim în acest sens” a declarat Ioan Popa.

Obiectivul primarului este unul uriaș am putea spune căci vrea să crească de 6 ori nivelul de recilare, dar dorința reșițenilor de a recicla este evidentă, singurele aparate de reciclat din oraș, amplasate la câteva supermarketuri, sunt în permanență umplute și blocate în doar câteva ore de la golire!

„Astăzi, în zona orașului vechi, a fost ziua de colectare a plasticului și mă bucur să văd că tot mai mulți reșițeni răspund apelului nostru. Putem deveni un exemplu pentru alte comunități, dacă înțelegem cu toții cât de importantă este colectarea selectivă.

Odată cu factura, operatorul de salubritate transmite și graficul de colectare pentru întregul an. Este simplu! Hai să #RECICLĂM!” spune Ioan Popa.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE