joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterIoan Stanomir - Starea de alertă şi statul neputincios

Ioan Stanomir – Starea de alertă şi statul neputincios

În România anului 2020, starea excepţională, în variate forme, pare să fie privită de stat ca unica manieră de a administra societatea. România parcurge, astăzi, cel mai lung interval de restrângere al libertăţilor publice de după 1944: iată realitatea pe care media autohtonă o ignoră, deliberat.

Statul român, măcinat de deceniile în care solidaritatea clientelară a fost singurul criteriu de selecţie publică, este incapabil să gândească o altă strategie de răspuns la provocarea pandemică în afara restricţiilor şi ameninţărilor. Statul român este pregătit să ofere propriilor săi cetăţeni nu speranţa întemeiată pe efort colectiv şi solidaritate, ci doar bilanţul macabru al morţilor şi infectărilor, etalat zilnic, ca parte din exerciţiul de înspăimântare profilactic.

O dată intervalul alegerilor locale trecut, întoarcerea la reflexele autoritare era de aşteptat. Aceiaşi cetăţeni care puteau vota, în siguranţă, sunt, acum,ameninţaţi şi acţionează iresponsabil. Absenţa planificării administrative are acoperirea juridică ideală: starea de alertă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE