Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, scrisoare deschisă pentru președintele Iohannis despre Certificatul covid: Nu vă aliați cu extremiștii / Istoria vă va ține minte drept președintele morților

Data:

Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, foștii miniștri USR ai Sănătății, anunță într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis că susțin proiectul actualului ministru, Alexandru Rafila, și îi cer șefului statului să nu blocheze legea care ar condiționa accesul la muncă de Certificatul Electronic Covid.

Cei doi foști miniștri îl acuză pe Iohannis că în luna iulie, când i-ar fi propus instituirea certificatului verde pentru acces în spații neesențiale în weekend, ar fi refuzat împreună cu fostul premier Florin Cîțu.

Mihăilă și Voiculescu îi cer lui Iohannis să nu cedeze presiunii AUR în ce privește legea Certificatului Covid: ”Nu vă aliați cu extremiștii din această țară. Istoria vă va ține minte drept președintele morților, președintele responsabil pentru numărul cel mai mare morți raportat la populația țării din toată Europa, președintele iresponsabil care a negat românilor șansa să scape mai repede de această pandemie”.

Reamintim că G4Media a scris în premieră miercuri seară despre întâlnirea coaliției cu președintele în care Iohannis a cerut ca legea să nu mai impună obligativitatea certificatului la locul de muncă.

”Bilanțul dumneavoastră de lider al unei țări care trece printr-o pandemie este rușinos”, mai scriu cei doi.

  • Scrisoarea deschisă integrală:

Aflăm că ați chemat liderii coaliției la ordine și că, în urma acestei întâlniri, ar urma să fie modificată Legea Certificatului Verde.

Fără obligativitatea certificatului la locul de muncă, această lege este lipsită de conținut.

Domnule președinte, valul al cincilea al pandemiei COVID-19 bate la ușă. Este imposibil de înțeles de ce lăsați autoritățile sanitare fără un instrument vital de combatere a infectărilor și de susținere a vaccinării.

Sperăm, domnule președinte, că nu v-ați speriat de agresivitatea cu care s-a protestat, la Parlament, împotriva acestei legi. Sunteți șeful politicii de securitate a României, ar fi extrem de grav să cedați doar de la atât. Trebuie să găsiți tăria de a face ce trebuie, tărie pe care au avut-o atâția lideri europeni!

Bilanțul dumneavoastră de lider al unei țări care trece printr-o pandemie este rușinos.

Articolul complet poate fi citit pe site-ul G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce angajați din IT au motive să se teamă de inteligența artificială (AI)?

Ce angajați din IT au motive să se teamă...

Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie au început deja să înflorească. Pot fi admirați în Rezervaţia Botanică

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de...

Parchetul Bihor, pe primul loc în țară la dosare economice și la prejudicii recuperate

Parchetul Bihor şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii...

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC pentru a candida la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu...