Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este nevoie de reformă în domeniul Sănătăţii şi trebuie intervenit pentru a face spitalele mai performante şi mai sigure. De asemenea, acesta a mai spus că va discuta mai mult despre aceste chestiuni, când se va desfăşura ceremonia privind numirea noului ministru al Sănătăţii.

“Înainte de a ajunge la centru, am primit o veste tristă şi am fost pe telefon să am ultimele date. Există un incendiu la Spitalul de psihiatrie din Slatina. Datele de până acum ne arată că nu sunt persoane grav rănite, persoanele care au fost în incintă au fost evacuate şi pompierii abia acum intră să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. Deci, situaţia definitivă va fi prezentată de cei care sunt acolo. Dar, deocamdată, din fericire, nu este aşa de grav cum ar fi putut să pară chiar la început. Însă semnalul de alarmă este clar. Este nevoie de reformă, trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante mai sigure şi despre aceste lucruri voi vorbi mai in-extenso probabil în această seară când cred că vom avea ceremonia pentru un nou ministru al Sănătăţii”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, nu restricțiile înlătură pandemia, ci doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie.

„Vom continua cu campania de vaccinare. Vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului. Am văzut că și în aceste zile s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile. Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia. Restricțiile nu elimină pandemia, doar limitează impactul”, a subliniat șeful statului.

De asemnea, acesta a mai spus că singura cale de ieșire din pandemie este vaccinarea.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.