miercuri, 28 iulie 2021
AcasăNewsletterIohannis, în faţa Înaltei Curţi: "Reanalizarea legilor justiţiei nu mai poate fi...

Iohannis, în faţa Înaltei Curţi: “Reanalizarea legilor justiţiei nu mai poate fi amânată “

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, în alocuţiunea din cadrul evenimentului de prezentare a raportului de activitate al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în anul 2020, că cetăţenii şi-au exprimat fără echivoc opţiunea pentru reforme, astfel că reanalizarea legilor justiţiei nu mai poate fi amânată.

“Anul 2020 a fost un an al rezilienţei nu doar pentru sistemul de justiţie, ci şi pentru întregul aparat statal, supus unui test fără precedent. Traversăm, încă, o criză globală care şi-a pus amprenta asupra tuturor domeniilor de activitate, inclusiv asupra modului de funcţionare a marilor sisteme publice. Criza generată de pandemia de COVID-19 a impus un răspuns imediat şi urgent inclusiv din partea sistemului judiciar. A fost nevoie astfel de idei, de soluţii noi şi de adoptarea unor măsuri, ori de instituirea unor practici cu totul inovatoare, care, la rândul lor, au scos în evidenţă faptul că unele aspecte considerate până atunci ‘obişnuite’ ori ‘tradiţionale’ în funcţionarea instanţelor de judecată ar trebui regândite. Dincolo de dificultăţile reale şi inerente, în această perioadă de pandemie au fost accelerate procesele de digitalizare, s-au eficientizat diferite proceduri şi, cel mai important, justiţiabilii şi-au putut exercita drepturile chiar într-un context extrem de complicat, cel al restricţiilor impuse de riscurile epidemiologice”, a declarat Iohannis.

În opinia şefului statului, acestea sunt, în definitiv, câştiguri pentru profesioniştii dreptului, dar, mai ales, sunt câştiguri pentru cetăţeni.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE