Iohannis: ” Virusul nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente”

Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat, joi, că în perioada următoare România va primi un număr semnificativ de doze de vaccin anti-COVID-19 în contextul în care campania de vaccinare poate fi accelerată.

“Avem, iată, la îndemână, soluţia care ne va permite să stopăm pandemia şi să ne recăpătăm normalitatea care ne lipseşte atât de mult. Se numeşte vaccin! Virusul care ne-a afectat dramatic existenţa în ultimul an nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze şi astfel campania de vaccinare poate fi accelerată”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, românii trebuie să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare.

“Mulţi dintre noi au pierdut pe cineva drag, alţii au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale şi economice au fost şi continuă să fie uriaşe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii şi îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării şi să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a adăugat șeful statului.

De la începutul campaniei de vaccinare, 2.015.307 persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate peste 3 milioane de doze de vaccin. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 147 de reacții adverse comune şi minore, dintre care 13 de tip local şi 134 de tip general.

Autoritățile menționează că din toate reacțiile adverse din ultimele 24 de ore, 98 reacții sunt în curs de investigare. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 10.507 reacții adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Dintre acestea, 1.021 sunt reacții de tip local, iar 9.948 reacţii generale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.