Ionel Scrioșteanu speră ca lotul 5 din autostrada Pitești-Sibiu să fie terminat până la finalul acestui an | Argeșul Online

Data:

spot_img

Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat de la Transporturi, speră ca lotul 5 din autostrada Pitești-Sibiu să fie terminat până la finalul acestui an. Într-o vizită a autostrăzii încă în lucru, acesta se declară încântat de ritmul de muncă.

„Antreprenorul are o mobilizare consecventă, având pe întregul șantier aproximativ 1078 persoane”, a notat Ionel Scrioșteanu.

Dumnealui s-a declarat încântat de ritmul în care muncește constructorul italian WeBuild (Astaldi): „Antreprenorul are o mobilizare consecventă, având pe întregul șantier aproximativ 1078 persoane”, a notat Ionel Scrioșteanu.

Există, însă, două probleme, pe care secretarul de stat Ionel Scrioșteanu nu le-a ”atins” deloc în discursul său. Prima ar fi calitatea lucrărilor efectuate de WeBuild (Astaldi). Ultima mare lucrare de infrastructură realizată de italieni, podul de la Brăila, e o catastrofă.

Citește și: Moment emoționant la Jocurile Olimpice: O sportivă își ajută adversara după o accidentare | Săptămâna Online

S-au descoperit, imediat după inaugurare, sute de șuruburi nestrânse. Apoi asfaltul proaspăt turnat a început să se degradeze.

Nu există vreo șansă de finalizare în acest an

Aceasta e, pe scurt, concluzia specialiștilor din Asociația Pro Infrastructură (API), care monitorizează atent astfel de lucrări.

”Din cei peste 30 km ai lotului Pitești-Curtea de Argeș, construit de WeBuild, șanse mai sunt doar pentru o inaugurare parțială a primilor 15 km dinspre Pitești până la nodul rutier Mănicești”, cred cei de la API. Șanse ar fi ca ”în decembrie 2024 să circulăm pe aproximativ 15 km între Bascov (Pitești) și nodul Mănicești aflat la jumătatea lotului”, mai spune API.

Continuare, în Argesulonline.ro

Citește și: Arhiepiscopul Tomisului face din nou declarații controversate | Info Sud-Est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...