Ionuț Moșteanu despre PSD și PNL: Vor să reînființeze SIIJ pe repede înainte, indiferent de riscuri

Data:

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, spune că PSD și PNL vor să reînființeze SIIJ pe repede înainte, indiferent de riscuri.

„Sunt curios ce părere are omul cu geaca roșie din Piața Universității, prezent la protestele împotriva corupției, împotriva PSD, de întreaga restaurație în justiție care se desfășoară zilele astea. PSD și PNL nu desființează Secția Specială. Să fie clar. Este doar un proiect de reînființare, cu un alt nume, dar la fel de politizată. Vor să schimbe numele bâtei împotriva magistraților cinstiți”, a scris joi, pe Facebook, Ionuț Moșteanu.

Citește și: DNA despre desființarea SIIJ: soluția adoptată de guvern vizează înlocuirea unei structuri cu alte 16

„România și-a asumat să desființeze SIIJ, nu să-l reînființeze!”

USR a solicitat joi, în Comisia Juridică, așteptarea punctului de vedere al Comisiei de la Veneția legat de noul proiect propus de Cătălin Predoiu.

„S-au împotrivit. Vor să reînființeze SIIJ pe repede înainte, indiferent de riscuri. Întreaga acțiune a PSD-PNL vine la o zi după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis: fondurile europene rămân condiționate de respectarea statului de drept.

UE poate să blocheze banii din PNRR și fondurile europene atunci când o țară europeană nu își respectă angajamentele din justiție. România și-a asumat să desființeze SIIJ, nu să-l reînființeze!”, a mai purtătorul de cuvânt al USR.

Ionuț Moșteanu mai spune că USR nu va vota proiectul până nu va primi punctul de vedere al Comisiei de la Veneția.

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related