ÎPS Teodosie spune că vorbitul de rău al preoților este un păcat grav. Acesta așteaptă astăzi verdictul în procesul său | Aktual24

Data:

spot_img

ÎPS Teodosie a vorbit, într-o emisiune la Radio Dobrogea, despre „importanța respectului față de preoți si ierarhi”, afirmând că vorbitul de rău al acestora constituie un păcat grav. ÎPS Teodosie a fost trimis în luna mai în judecata de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Azi, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța ar trebui să se pronunțe în acest dosar.

ÎPS Teodosie a explicat că aceștia sunt „aleșii lui Dumnezeu” și că, deși pot avea slăbiciuni sau defecte omenești, această cinste nu și-au dobândit-o singuri, ci prin chemarea divină. El a subliniat că, atunci când cineva ii vorbește de rău pe preoți sau pe ierarhi, păcatul este considerabil mai mare decât în cazul unei persoane obișnuite, deoarece sunt considerați slujitori ai lui Dumnezeu.

Citește și: Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni

ÎPS Teodosie a subliniat că preoții și ierarhii sunt, judecați mai aspru de către Dumnezeu decât credincioșii obișnuiți, dar că această judecată aparține doar lui Dumnezeu, nu oamenilor.

El a îndemnat credincioșii să fie atenți la atitudinea lor și să se ferească de orice comentariu care ar putea denigra imaginea slujitorilor bisericii, subliniind că numai Dumnezeu are autoritatea de a-i judeca pe preoți.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost trimis în luna mai în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Azi, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța ar trebui să se pronunțe în acest dosar.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: „Cum poate fi o țintă militară omul flămând care se duce să ia o plasă cu mâncare?” Petru Gabor | INTERVIU

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Costin Dincă)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului, a fost reținut

Andrei Volosevici a fost reținut de anchetatori în urma...