duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăNewsletterIREAL! Bucureştiul şi Ilfovul, otrăvite de gunoaie şi focuri. Ce a făcut...

IREAL! Bucureştiul şi Ilfovul, otrăvite de gunoaie şi focuri. Ce a făcut Garda de Mediu?

Împrejurimile Bucureştiului sunt sufocate de gunoaie care se întind pe hectare întregi iar o parte dintre deşeuri sunt arse ilegal, poluând grav aerul. Sunt zile în care bucureştenii cu greu pot deschide geamurile iar senzorii sunt roşii. În aceste condiţii, Garda de Mediu Ilfov anunţă, într-un răspus la o interpelare a redacţiei noastre, că de la începutul anului trecut şi până la începutul lunii martie a.c. a dat douăzeci de sancţiuni contravenţionale!

Douăzeci de sancţiuni (al căror cuantum GNM Ilfov nu-l comunică) la hectare întregi de gunoaie, la focuri care ne otrăvesc aerul şi la un fenomen infracţional care pune în pericol sănătatea a milioane de oameni.

Redacţia noastră a documentat recent o parte din acest fenomen şi a descoperit, la 11 km de Bucureşti, în zona Glina, un depozit ilegal de circa 10 ha de gunoaie pe care se zăreau vetre de ardere, respectiv locuri unde s-au ars deşeuri (în genere cauciucuri şi materiale din care se extrage metal). De asemenea, în cursul acelei zile am descoperit focuri deschise în zona localităţii Sinteşti, acolo valoarea poluării cu particule PM 2.5 fiind de 17 ori mai mare decât cea admisă. Gunoaie şi vetre de ardere am descoperit şi la intrarea în Bucureşti dinspre Căţelu.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE