Islamismul este un pericol real şi în Germania

Data:

Decapitarea unui profesor în Franţa, uciderea unor trecători la Viena şi înjunghierea unor credincioşi în catedrala din Nisa sunt fapte care arată cât de periculoşi sunt extremiştii islamişti, inclusiv în Germania.

După recentele atacuri teroriste din Franţa şi Austria, serviciile de securitate germane se tem de crime asemănătoare, comise de fanatici islamişti în Germania. Ministrul federal de Interne, Horst Seehofer, a vorbit joi în Bundestag despre „o groaznică ameninţare”, avertizând: „trebuie să ne aşteptăm oricând la atentate şi la noi.” De aceea trebuie făcut totul pentru a proteja sănătatea şi viaţa populaţiei. Seehofer a subliniat că această luptă nu este îndreptată împotriva islamului, ci împotriva extremismului fanatic şi violent.

Potrivit ministrului german de Interne, autorităţile estimează că în ţară există 615 islamişti periculoşi, din care 217 deţin cetăţenia germană iar 119 au, pe lângă cetăţenia germană, şi o a doua cetăţenie.

De aceea, Seehofer crede că ideea de a soluţiona această problemă cu ajutorul retragerii dreptului de şedere în Germania, aşa cum solicită formaţiunea populistă de dreapta, AFD, este practic imposibilă. El a dat asigurări că se combate „terorismul barbar” cu toată puterea şi cu toate instrumentele aflate la dispoziţie: cu mijloace represive şi preventive, cu supraveghere poliţienească, prin măsuri de integrare socială şi expulzări.

Atentatele au legătură cu caricaturizarea profetului Mahomed

Luni seară, la Viena, cel puţin un atentator a deschis focul asupra unor trecători, ucigând mai multe persoane. Potrivit guvernului austriac, atentatorul a fost un simpatizant al miliţiilor teroriste ale Statului Islamic (IS).

La sfârşitul lunii octombrie, un atacator a ucis în interiorul catedralei Notre Dame din Nisa trei persoane, înjunghiindu-le cu un cuţit.

Cu două săptămâni înainte, profesorul Samuel Paty a fost decapitat în apropierea şcolii la care lucra, într-o suburbie a Parisului, de un tânăr de 18 ani. Paty arătase elevilor la ore caricaturi cu profetul Mahomed. Directorul serviciului german de informaţii Verfassungschutz, Thomas Haldenweg, a declarat pentru postul public de televiziune ARD că, în opinia sa, atentatele au fost provocate de recenta dezbatere privind aceste caricaturi.

Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: