Istoria penală a lui Piedone: implicat în primul dosar penal al mafiei permiselor din România

Data:

spot_img

Istoria penală a lui Piedone. Actualul primar al Sectorului 5 a fost implicat, în 2009, în primul dosar penal colectiv al permiselor false care a fost deschis în România.

La acel moment, peste 400 de persoane au fost acuzate că au luat examenul de conducător auto după ce au dat şpagă polițiștilor de la Serviciul de Permise Auto Argeș. 23 de poliţişti din cadrul instituției, în frunte cu şefii lor, au fost arestaţi pentru luare de mită.

Piedone a luat 5 categorii de permis auto într-o singură zi

Potrivit datelor din dosar, într-o singură zi, pe 19 octombrie 2007, Cristian Popescu Piedone, pe atunci primarul Sectorului 4, a reuşit performanţa să susţină cinci examene, în urma cărora a obţinut cinci permise de conducere pentru categoriile: A (motocicletă), B (autovehicul, ca şofer amator), BE (autovehicul cu remorcă mică), C (şofer profesionist de camion) şi CE (şofer profesionist de camion cu remorcă mare).

Prefectul de Argeş a cerut, în 2009, Judecătoriei Pitești să constate faptul că toate cele cinci permise de conducere eliberate lui Cristian Popescu Piedone au fost obţinute ilegal, deoarece domiciliul din Argeş, pe baza căruia a intrat la examen la Piteşti, era unul fictiv.

Ca să poată beneficia de „mafia permiselor din Argeș”, actualul primar al Sectorului 5 şi-a făcut mutaţie pentru o lună în comuna Priboieni din județ.

Anterior, prefectul semnase ordinul de suspendare a permisului de conducere auto a lui Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Patriarhul Constantinopolul a cerut ca Paștele să fie sărbătorit în același timp de ortodocși și catolici. Ideea a fost respinsă în România

Performanța lui Piedone, imposibilă în condițiile legii

Cinci categorii de permis auto într-o singură zi este o performanță unică în România, având în vedere că, potrivit reglementărilor, pot trece și câteva luni între examene, dacă nu ai pile.

Întrebat cum de a reușit această performanță unică, Cristian Popescu a replicat că în România „există sute de mii de cetățeni care își iau permisul într-o singura zi”.

Actualul primar al Sectorului 5, pe atunci primar al Sectorului 4, precizat în 2009 că nu vrea „să dezvolte subiectul” și că va oferi detalii suplimentare după ce vă discuta cu avocatul. „Tot ce pot să vă spun este că nu am încălcat nicio lege în vigoare”, s-a apărat politicianul.

Citește și: Listele uriașe de semnături pentru candidați, un obstacol anti-democratic. Țările UE au praguri simbolice

Istoria penală a lui Piedone. Primarul a câștigat procesul cu statul și a primit permisul înapoi

În iunie 2009, Ministerul Administraţiei şi Internelor a dat în judecată 415 persoane din toată ţara, bănuite că şi-au obţinut ilegal carnetul de conducere de la Serviciul Permise Auto Argeş. Printre aceștia, Cristian Popescu Piedone.

Care însă a câștigat procesul, alături de manelistul Vali Vijelie şi fotbalistul Adrian Ropotan, și a primit carnetul de șofer înapoi. România liberă scria, în 2011, că toți trei au acţionat după aceeaşi reţetă, iar deciziile judecătorilor au arătat ca trase parcă la indigo.

Cei trei, cu domiciliul în București, şi-au făcut o mutaţie fictivă în judeţul Argeş pentru a putea susţine examenul la Piteşti. 

„Am spus de la început, când mi-au retras abuziv carnetul, că voi contesta și mă voi judeca. Tribunalul Argeș a hotărât să admită cererea mea în contradictoriu cu reclamantul Ministerului Administrației și Internelor, instituția Prefecturii Argeș.

Azi am carnetul de șofer în buzunar și merg mai departe, voi cere daune morale și materiale pentru prejudiciul de imagine adus”, s-a lăudat primarul Piedone, potrivit Libertatea, după ce și-a luat permisul înapoi.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...

Schimbarea la față a lui George Simion

Candidatul AUR la președinție, George Simion, în vârstă de...

Primele dispozitive acustice pentru nevăzători, instalate de CTP Iași în stațiile de tramvai și autobuz

Primele dispozitive acustice pentru persoanele cu deficiențe de vedere...

Marcel Ciolacu spune despre Geoană că nu poate fi considerat un candidat de dreapta

Marcel Ciolacu a criticat propunerea ca Mircea Geoană să...