„Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”, o nouă disciplină pentru elevii de liceu. Proiectul de lege, adoptat de deputați

Data:

Proiectul de lege pentru introducerea disciplinei „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” a fost adoptat cu vot final în Camera Deputaţilor.

Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline în curricula şcolară de liceu, începând cu anul şcolar 2023 – 2024, alături de integrarea acestei noi discipline în sfera curriculară descrisă prin strategiile adoptate la nivelul şcolilor.

„După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi, care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică”, a declarat inițiatorul legii, deputatul Marilen Gabriel Pirtea, prim-vicepreşedinte al PNL Timiş.

Proiectul a fost adoptat cu 215 voturi pentru, 17 împotrivă şi 44 de abţineri, urmând ca noua lege să fie înaintată Senatului.

„Ca deputat, cadru universitar şi timişorean, sunt deosebit de onorat pentru întrunirea unei majorităţi a voturilor în Camera Deputaţilor, favorabile pentru introducerea acestei discipline. Noua disciplină „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”, legiferată şi trimisă Senatului, răspunde unei necesităţi obiective, aceea de a le oferi tinerilor instrumentele utile pentru educaţia lor civică, respectiv un set de conţinuturi didactice orientate cu precădere către cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente”, a mai spus Marilen Gabriel Pirtea.

Citește și: CCR: Legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor a fost adoptată în cadrul procedurii generale într-o singură zi, cu încălcarea tuturor termenelor

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...