miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterIstoric britanic: România era considerată acum 100 de ani cea mai antisemită...

Istoric britanic: România era considerată acum 100 de ani cea mai antisemită țară din lume

România era considerată în anii de dinaintea Primului Război Mondial cea mai antisemită țară din lume de către politicienii din Marea Britanie și SUA, potrivit istoricului britanic Tessa Dunlop.

Tessa Dunlop, scriitoare și istoric, este pasionată de România. A venit aici în urmă cu 30 de ani și de atunci revine de câte ori are ocazia. În plus, promovează țara noastră în presa britanică, documentarele despre România fiind difuzate inclusiv la BBC. 

Acum lucrează la o serie de documentare despre personalitățile din istoria României, precum Regina Maria, Ștefan cel Mare sau Mihail Sebastian, sub genericul „Who is Romania”. 

Teza sa de doctorat în istorie a vizat tot țara noastră, mai precis relațiile româno-britanice în perioada 1907-1919, premergătoare și după Marea Unire. 

„Nu mai știu cum am descoperit-o pe Regina Maria, dar ea a fost legătura dintre România și Marea Britanie.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE