Istoric: „Putin pare atât de disperat, încât este dispus să pescuiască în ape tulburi, iar în Moldova are toate condițiile”

Data:

Vladimir Putin pare atât de disperat încât este dispus să pescuiască în ape tulburi, iar în Moldova are toate condițiile, susține istoricul Cosmin Popa într-un interviu acordat pentru G4Media.

Principalele declarații:

  • ”În momentul de față, asistăm la prăbușirea sistemului de securitate organizat de Rusia pe teritoriul fostei URSS, menit nu atât să asigure apărarea acestor țări, cât mai ales controlul politic și militar al Rusiei asupra lor.
  • Rusia nu mai este capabilă, politic și militar, să joace rolul de garant al securității membrilor organizației politico-militară pe care o patronează, anume Tratatul Colectiv de Securitate.
  • Când rușii vor înțelege că propria libertate și prosperitate sunt mai importante decât prestigiul imperial, când nu vor mai confunda voit respectul cu frica, și vor accepta că statutul de mare putere nu trebuie să excludă practicarea libertăților cetățenești, atunci Rusia își va găsi drumul către comunitatea internațională.

Continuarea, pe G4Media.ro!

Foto Facebook Maia Sandu

Citește și: Legătura preotului Visarion Alexa cu dispariția unei minore în 2014 – PressHUB

Regele Charles al III-lea, unul din principalii ambasadori externi ai Transilvaniei și României (presshub.ro)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Ucraina , in ciuda spuselor fostului ministru , devine , prin vocea Presedintelui Zelenski , o putere regionala cu implicatii la nivel mondial ce nu numai ca se impotriveste „ asaltului” Rusiei asupra Ucrainei dar ofera tarilor riverane Rusei ,cele asociate cu spatiul ex sovietic , imensa sansa de a se desprinde de Rusia federativa .In acelasi timp ofera Turciei ,Chinei si Uniunii Europene momentul prin care aceste entitati statale si supra statale isi pot adauga, in sfera lor de influenta , alte natiuni ce pina mai ieri erau aflate la „ mina ” Rusiei fie politic fie politic si economic .Privind in urma uneori„ cu minie ”intelegem cum totul a inceput chiar inainte de anul 2014 .Rusia a fost atrasa si determinata , partial ,chiar de catre factori de decizie ai Rusiei ,sa inceapa razboiul .Coruptia din Rusia si iminenta ei aducere la lumina au provocat apartia acestei confruntari .Pacatele coruptiei nu se puteau fi spalate decit in caz de razboi .Sirul lung de blindate ce se indrepta spre Kiev parca ne spunea : loviti .Acum Ucraina a oferit libertate tuturor tarilor foste in lagarul socialist ce faceau parte din URSS. In paralel , Zelenski ofera SUA ,UE ,Turciei si Chinei motivul de a distruge Federatia si de a-si aduce aproape , functie de afinitati ale trecutului ce tin de etnii , limba si de interese ,natiunile ramase„ fara stapin ”.Pentru un observator atent totul era vizibil inca de la inceputuri atunci cind .J.R.Biden dixit : „ nici nu stie ce il asteapta ” .In fapt suntem intr-o situatie similara anului 1989 anul inceputului dezmembrarii URSS.Oferta facuta de catre Zelenski tarilor din proximitatea Rusiei si puterilor regionale este de nerefuzat .O astfel de sansa apare o data la o mie de ani .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...