ISU Botoșani a organizat „Ziua Porților Deschise” în mai multe subunități operative din județ | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

ISU Botoșani a organizat „Ziua Porților Deschise” pentru toți cei care au dorit să descopere activitățile pompierilor. Subunitățile operative ale ISU din Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Trușești și Coțușca au fost deschise timp de câteva ore, cu prilejul Zilei Pompierilor.

Autospecialele de stingere cu apă și spumă, de descarcerare și ambulanța SMURD, toate au fost studiate, îndeaproape, de vizitatori. Aceștia au avut ocazia să vadă cum se folosește fiecare accesoriu, în parte. Cei mai încântați au fost copiii. Curajoși, aceștia au arătat că nu se tem de locurile înalte, având deja un atuu dacă își vor dori, pe viitor, să devină pompieri.

Vizibil emoţionaţi, au îmbrăcat haina de pompier, au urcat în autospecialele de intervenţie și au folosit țeava de refulare. Cei mai îndrăzneți au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie.

Citește și: Ocolul Silvic Bucovina este suspectat că a folosit nade feromonale pentru infestarea unei păduri sănătoase

Acțiuni de informare și educare preventivă

În Parcul Central din orașul Darabani, au fost organizate acțiuni de informare și educare preventivă, exerciții demonstrative și activități interactive, fiind un bun prilej pentru ca cei prezenți să afle mai multe informații despre misiunile Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Salvatorii au discutat cu dărăbănenii despre incendiile care pot fi provocate de mijloacele de încălzire, coșurile de fum, instalațiile electrice sau de folosirea necorespunzătoare a buteliilor. De asemenea, au adus în atenție modul în care trebuie să se comporte înainte, pe timpul sau după producerea unui cutremur, incendiu, inundație sau alte situații în care viața este pusă în pericol.

Totodată, i-au sfătuit să-și supravegheze copiii în permanență și să nu lase la îndemâna lor chibrituri, brichete sau lumânări aprinse.

Copiii au fost angrenați în activități interactive care au constat în parcurgerea, contracronometru, a unui traseu cu obstabole, asemănător celui din concursul „Cel mai puternic pompieri”, plimbarea cu șenilata și coborârea pe tiroliană.

Continuarea și fotografiile din cadrul evenimentului, în Monitorulbt.ro

Citește și: Un elev de 18 ani din Lupeni, desemnat „Voluntarul Anului” de ISU Hunedoara

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorul de Botoșani)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Procesul soților Nicolae și Elena Ceaușescu, trimis la CAB

Curtea Militară de Apel București a declinat dosarul 1/753/1989...