ISU Olt mobilizează echipe pentru informarea autorităților în zonele cu risc de inundații

Data:

spot_img

Echipele ISU Olt, prezente sâmbătă în teren, oferă instruire autorităților locale privind măsurile de siguranță în caz de inundații, a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Băsăşteanu.

Prefectul judeţului Olt, Ştefan Nicolae, a precizat, pentru Agerpres, că în urma Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit vineri, s-a dispus monitorizarea situaţiei din judeţ în contextul în care sunt prognozate pentru duminică precipitaţii abundente, îndeosebi în partea estică a judeţului.

Citește și: Armata israeliană anunță eliminarea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, în atacul din Beirut

Totodată, s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la primării, avertizarea populaţiei din zonele cu risc de inundaţii, identificarea persoanelor vârstnice, cu dizabilităţi şi care locuiesc singure, dar şi identificarea şi pregătirea unor spaţii de cazare.

ISU Olt va fi pregătit să intervină în caz de inundaţii şi se vor afla în dispozitiv peste 100 de pompieri cu mijloace specifice de interveniţi.

Judeţul Olt se va afla duminică, în intervalul orar 8:00 – 20:00, sub avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale şi precipitaţii abundente. În avertizare se menţionează că în intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 50-70 l/mp şi izolat de peste 80 l/mp.

Citește și: Începe Karpatia Horse Show pe Domeniile Cantacuzino. Irina Bossy-Ghica: „Încercăm să le arătăm tuturor că, în ciuda ravagiilor comunismului, cultura, arta, esteticul și eleganța sunt în continuare prezente în această țară”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Ministerul Afacerilor Interne / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related