Îți deschizi o firmă de curățenie? Iată ce trebuie să știi

Data:

spot_img

Îți deschizi o firmă de curățenie? Deschiderea unei astfel de companii este o aventură interesantă, dar care necesită o bună pregătire. În acest articol, te ghidăm prin pașii esențiali pe care îi presupune înființarea propriei afaceri de curățenie.

De la definirea afacerii și a misiunilor sale până la studiul de piață și la aspectele de reglementare, financiare și de marketing, află tot ce trebuie să știi pentru a reuși în acest domeniu. Citește mai departe pentru a afla mai multe!

Serviciile firmei de curățenie

Înainte de a  înființa propria firma de curatenie trebuie să decizi ce fel de servicii vei oferi – la domiciliu (curățenie în case private), comerciale (curățenie în spații de birouri, caz în care vei avea nevoie de angajați) sau specializate (servicii nișate – curățare geamuri sau mașini) Există o multitudine de servicii pe care le poți oferi clienților. 

Dimensiunea afacerii tale, va avea, de asemenea, un impact asupra tipului de servicii pe care le oferi. Dacă bugetul îți permite asta, poți angaja personal suplimentar pentru firma de curatenie spatii comerciale. Poți lucra astfel la proiecte mai mari, cum ar fi curățenia în spitale, curățenia de sfârșit de șantier etc.

Citește și: 5 lucruri de care ai nevoie pentru a te bucura de un somn liniștit

Cine poate înființa o afacere de curățenie?

Oricine dorește să înființeze o afacere de curățenie poate face acest lucru. Poți înființa o firmă de curățenie oricând sub formă SRL, potrivit Legii nr.31/1990, fără avize sau autorizații.

Companiile de curățenie, cum ar fi o firma curatenie birou, trebuie să respecte standardele de igienă și siguranță în domeniul curățeniei.

Este esențial să se țină la curent cu modificările acestora pentru a le respecta și pentru a garanta calitatea serviciilor, siguranța și bunăstarea clienților și a angajaților.

Curățarea anumitor zone sensibile, cum ar fi spitalele, necesită respectarea unor standarde stricte. Acestea includ reguli de igienă, protocoale de dezinfecție, gestionarea deșeurilor și multe altele. O înțelegere aprofundată a acestor constrângeri este esențială pentru a oferi un serviciu sigur și de înaltă calitate.

De ce buget ai nevoie pentru a începe afacerea de curățenie?

Înainte de a începe, trebuie să estimezi bugetul de pornire și să îți faci un plan de afaceri. Iată care sunt principalele elemente de cheltuieli pe care trebuie să le iei în considerare:

  • Echipamente de curățenie: aspiratoare, mături, produse de curățenie, mașini speciale etc.
  • Personal: Salarii și contribuții la asigurările sociale pentru echipa ta.
  • Spațiu: Chiria și cheltuielile legate de spații, dacă ai nevoie de ele.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Burse UWC pentru elevii din România la colegii internaționale

Tinerii din România au acum ocazia candida pentru una...

Ajunul Crăciunului: Cele mai frumoase tradiţii românești | Monitorul de Cluj

Ajunul Crăciunului este o zi încărcată de semnificații, tradiţii...

Cum să-ți menții unghiile sănătoase în sezonul rece? – 3 pași simpli

Iarna îți poate pune unghiile la încercare mai mult...