Iulian Dumitrescu plătea 6.000 de euro chirie dintr-un salariu de 3.000 de euro. Averea oficială a președintelui CJ Prahova

Data:

spot_img

Iulian Dumitrescu plătea 6.000 de euro chirie dintr-un salariu de 3.000 de euro. Cel puțin așa reiese dacă sunt puse cap la cap informațiile pe surse din ancheta deschisă de către DNA și din ultima declarație de avere a președintelui Consiliului Județean Prahova.

Perchezițiile începute de DNA pe 1 februarie în 19 locuri din București și județele Ilfov și Prahova includ și reședința din cartierul de lux Stejarii, în care Iulian Dumitrescu ar avea un apartament de 800 de mp, pentru care ar plăti o chirie lunară de 6.000 de euro, scrie G4Media.

Tot surse susțin că soția lui Iulian Dumitrescu conduce un Lamborghini Urus de 250.000 de dolari.

Citește și: Percheziții DNA la Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, pentru corupție

Care este averea oficială a președintelui CJ Prahova

Din ultima declarație de avere a lui Iulian Dumitrescu, reiese că acesta câștigă lunar 13.689 de lei din funcția de președinte al Consiliului Județean. Adică circa 2.765 de euro.

La acestea se mai adaugă veniturile din salariu a soției sale, de 949 de euro pe lună. Totuși, soția a declarat că a mai încasat dividente de 573.837 de lei (115.926 de euro).

Președintele Consiliului Județean Prahova a declarat că deține un apartament de 158,62 mp, cumpărat în 2008, și încă unul de 45,30 mp, aflat pe numele soției.

Familia Dumitrescu mai afirmă că deține doar un Land Rover, cumpărat în 2014.

A acordat împrumuturi de 149.000 de euro și 180.000 de dolari

Prim-vicepreședintele PNL are în conturi 66.281 de lei. Totuși, a împrumutat PNL cu 45.000 de euro, dar și trei persoane fizice, anonime, cu 169.675 de lei și 70.000 de euro.

Iulian Dumitrescu mai susține că are două credite, de 126.968 de euro și de 180.000 de dolari.

Citește și: Șeful CJ Prahova ar fi colectat șpăgile prin intermediul surorii sale

Acuzat de luare de mită: 16 milioane de lei

Procurorii arată că există probe împotriva președintelui Consiliului Județean Prahova.

„Inculpatul Dumitrescu Iulian, cu ajutorul persoanei fizice de la pct. 3, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părților sociale deținute de persoana fizică de la pct. 3 la o societate comercială, valoare supraevaluată față de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ca președinte de Consiliu Județean (CJ) Prahova și ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale de la persoana fizică de la pct. 3 i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Ulterior pretinderii, persoana fizică de la pct. 2 ar fi întocmit în fals un extras de cont în numele societății tranzacționate care cuprindea mențiuni nereale privind soldul inițial al contului, rulaje și operațiuni efectuate pe acest cont în perioada ianuarie-februarie 2023.

Tot ulterior pretinderii, persoana fizică de la pct. 3, în luna iunie 2023, pentru depunerea la organul fiscal a situațiilor financiare aferente anului 2022 ale societății tranzacționate ar fi dat o declarație necorespunzătoare adevărului”, menționează DNA.

Alte milioane de lei primite de Iulian Dumitrescu

Procurorii arată că cei doi complici, deși nu ar mai fi avut în 2023 nicio calitate oficială în cadrul societății tranzacționate, ar fi continuat să gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns în final la Iulian Dumitrescu sau după caz ar fi fost folosită în beneficiul acestuia.

„Totodată, inculpatul Dumitrescu Iulian ,în declarațiile de avere din datele de 08.06.2021, 19.04.2022 și 15.06.2023, după caz:
– ar fi menționat o valoare mai mică a dividendelor încasate de soția sa de la o societate comercială în care aceasta era asociat, nefiind declarată o suma totală de 122.400 lei;
– nu ar fi menționat împrumuturi primite direct de la persoana menționată la pct. 2 în cuantum total de 2.575.000 lei;
– nu ar fi menționat suma totală de 3.451.881,82 lei, 50.075 lire sterline și 24.000 euro cheltuită în beneficiul său și al membrilor familiei sale din conturile persoanei fizice menționată la pct. 2.

Sumele respective ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidențial de lux etc.

În cauză procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale celor 3 inculpați, asupra unui bun imobil aparținând inculpatului Dumitrescu Iulian și asupra a 19 imobile aparținând celor 2 complici”, precizează DNA.

Citește și: Iulian Dumitrescu acuzat de luare de mită. Este sub control judiciar

Iulian Dumitrescu plătea 6.000 de euro chirie dintr-un salariu de 3.000 de euro. Cine este președintele CJ Prahova

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, este prim-vicepreşedinte al PNL. Anterior, a deţinut două mandate de senator, la Călărași (2012-2016) și Prahova (2016-2020).

Iulian Dumitrescu era cunoscut pentru faptul că firmele pe care le-a deținut înainte de a intra în politică aveau cele mai multe contracte cu statul dintre toate companiile din țară (peste 120 de contracte într-un singur an)

PRO TV a publicat în mai 2023, în carul emisiunii „România, te iubesc!”, investigația denumită „Rețeaua Albanezu”, care arăta cum oameni apropiaţi ai lui Iulian Dumitrescu şi-au cesionat afacerile cu datorii la stat unor albanezi „sub ochii neputincioşi ai statului, iar instituţiile de control par paralizate sub influenţa reţelei de putere din spatele politicianului care conduce Prahova”.

Investigația a expus o nouă mișcare prin care statul român ajunge să piardă zeci de milioane de lei. Tactica presupune cesionarea firmelor care încep să iasă în pierdere în România către cetățeni albanezi, urmând ca treptat să li se piardă urma.

Albania e cunoscută atât pentru prezența interlopilor locali, a traficului de persoane sau a evaziunii fiscale. 

De asemenea, pe teritoriul Albaniei, „orice cetățean, străin sau albanez, poate depune bani nedeclarați în sistemul bancar albanez și beneficiază de imunitate legală”, arată investigația.

Așa au ajuns firme românești cesionate acolo să aducă prejudicii de milioane de euro statului român pentru că nu și-au plătit taxele și impozitele, au spălat bani din infracțiuni sau au păcălit firme de leasing ori bănci.

Echipa „România, te iubesc” a identificat 27 de cetățeni albanezi din aceeași zonă, acționari la firme românești.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
4 COMENTARII
  1. Și până azi ce-au făcut instituțiile statului?
    Niciun politruc nu poate face dovada uriașelor lor averi. De 34 ani, niciunul.

  2. Revoltător! Cum puteau fi asemenea hoții lăsate sub preș la PNL? Asta umple paharul și cred că nu poate fi bine daca policienii nu pleacă acasă ! PNL super corupt și plin de excroci …mizerii care distrug poporul.
    Așa un individ nu trebuie sa mai fie liber , deasemenea și gașca de excroci!

  3. Multi dintre noi ne miram ca tara aceasta încă funcționează. Nu exista sector de activitate care sa nu fie atins de putregaiul corupției și hoției. Nu este clar pentru toată lumea ,ca cineva care nu muncește si poate avea atât de mulți bani,putere, influenta este un hot cu H. De obicei hoții sunt duși rapid la închisoare, dar la noi sunt ridicați pe o scara sociala mai înaltă și sunt protejați. Societatea românească baltaste de hoți și infractori , încât foarte mulți dintre noi refuzam sa ne mai conformam modelului impus. Este o realitate groaznica , hidoasa. Este fata istoriei pe care nimeni nu si-o dorea.

  4. Si cu firma Bertoni Construct castigase vreo 20 de contracte cu primariile din judetul Calarasi pe vremea cand era senator de Calarasi. Erau pe fonduri din PNNR usor de fraudat pe metoda Dragnea cu Teldrum. Plus Euro DG Group castigase vrei 2-3 drumuri Judetene in judetul Calarasi ulterior la receptia lucrarilor a vandut firma unor Albanezi prin metoda Albanezul. Plus Vacante de lux platite din conturile firmei Bertoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Becali se dezice de Călin Georgescu: „Cum să îmi iei mie averea să o dai la popor?”

Becali se dezice de Călin Georgescu: „Cum să îmi...

Cum ar vota românii la prezidențiale. Sondaj Avangarde

Cum ar vota românii la prezidențiale. Dacă alegerile ar...